DAVID KLEIN/Action Images
DAVID KLEIN/Action Images

Žrtva gužve u sredini: Chelsea se želi riješiti veznjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 10:14

Poznati veznjak je na ‘ničijoj zemlji’.

Kako piše madridska Marca, dani Saula Nigueza u Chelseaju odbrojani su i prije nego što su pošteno započeli. Podsjetimo, 26-godišnji veznjak Atletico Madrida posljednjeg dana prijelaznog roka stigao je na posudbu s pravom otkupa od 40 milijuna eura. Sudeći prema maloj minutaži koju ove sezone dobiva, u Londonu ni ne pomišljanju na keširanje tolike svote, a prema najnovijim saznanjima već u siječnju bi se mogao vratiti u domovinu.

Samo treći vratar Marcus Bettinelli ove sezone u dresu Bluesa ima manje minuta od njihove najrecentnije akvizicije. Loš znak dobio je već u samom debiju kada je protiv Aston Ville kada je zamijenjen na poluvremenu, a otada je u ligaškim utakmica dobio još samo mizerne dvije minute. Na njima bi i ostao da nije bilo utakmica EFL kupa do kojeg top klubovi baš i ne drže, te još jednog ulaska s klupe u Ligi prvaka tokom demoliranja Malmoa.

Inicijalna prilagodba očigledno je neuspješna i Saul je postao žrtva vanserijske konkurencije u Chelseajevoj sredini. Mateo Kovačić ove sezone je ponajbolji veznjak lige, uz njega su u kadru najčešće Jorginho ili Kante, a sudeći prema dobivenim minutama kao rotacijsku opciju Tuchel čak i Rubena Loftusa-Cheeka preferira više od Španjolca. Kovačić je još neko vrijeme van stroja zbog ozljede, pa postoji šansa da Saul dobije značajniju priliku nakon reprezentativne pauze. Bit će to možda ‘zadnji vlak’ što se njegove karijere u aktualnom prvaku Europe tiče.

Zabrinjavajuća vijest po njega je i to što ga Atletico (još) ne želi natrag, nije poznato postoji li klauzula prema kojoj Chelsea svojevoljno može raskinuti posudbu. Madridskom klubu njegova posudba dobro je došla kako bi obvezu njegove plaće prebacili na Chelsea, a svoj budžet donekle rasteretili nakon povratka Antoinea Griezmanna.

Simeone u sredini terene nema problema. Ljetos je pristigao Rodrigo de Paul, a tu su još Koke, Llorente, Herrera i Kondogbia. Prema izvorima bliskim igraču, Saulu i njegovoj partnerici sviđa se život u Londonu, a on je motiviran da dokaže svoju vrijednost Thomasu Tuchelu. S obzirom na konkurenciju u sredini to neće biti lako, ali ako su igrači koje je ‘proizveo’ El Cholo po nečemu poznati onda je to borbenost i karakter. Do zimskog prijelaznog roka trebali bismo više znati o njegovoj budućnosti.

 


Tagovi

Saul NiguezChelseaAtletico Madrid

Ostale Vijesti