REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Zovu ga novi Pele, tek mu je 17, ima niz rekorda i priznaje: "Bio sam opsjednut Realom 2013./14. s Modrićem, Ronaldom i Benzemom"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 16:28

Endrick je postigao svoj prvi gol za Brazil sa 17 godina i 246 dana, 20 dana udaljen od izjednačenja s mitskom devetkom Brazila i malo dalje od legende Peléa, koji je postigao svoj prvi gol kao internacionalac sa 16 godina i 257 dana.

Brazilski napadač Endrick postao je savršen primjer efekta 'grude snijega'. Golom na Wembleyu protiv jednog od favorita za osvajanje eura 2024., Engleske, postao je četvrtim najmlađim nogometašem u povijesti koji je zabio za Brazil i oduševio je nogometni svijet. Borili su se za njega velikani već ranije, Real Madrid ga je 'bezicirao' unaprijed, a pridužit će im se iduće sezone. U svom klubu postao je najskuplja prodaja u povijesti Palmeirasa kada ga je Real Madrid potpisao za 35 milijuna eura (plus 25 u bonusima).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Endrick još nije s nama, ali dobiva osjećaj za sljedeću sezonu. Nadamo se da možemo napraviti velike stvari s Madridom," priznao je Vinicius Junior nakon utakmice poslije koje Endricku više ništa nije isto. Do sada su se njegove igre pratile kao igre talenta i budućeg igrača Reala, a sada se prati svaki njegov korak pod posebnim povećalom i važe se svaka njegova riječ.

"Da, imam pritisak, ali trudim se ne obazirati se na to. Mislim samo na pozitivne stvari. Kada je sve bilo kaos, roditelji su me smirivali i bili uz mene, tako da njima dugujem sve . Oni bitan su dio moje karijere i mog života jer uvijek ima ljudi koji pričaju o meni. Govore mi samo pozitivne stvari i to me smiruje," rekao je Endrick i dodao:

"Smiješno je, ali dok sam igrao na konzoli također sam zabio gol na Wembleyu i to mi je danas palo na pamet ", objasnio je.

"Kad sam imao 7 godina, koristio sam mamino računalo za gledanje najzanimljivijih trenutaka utakmica Real Madrida. Znam da si premlad da se sjećaš ovih imena, ali bio sam opsjednut momčadi 2013./14 s Cristianom, Modrićem i Benzemom. Ovo je bio moj ulaz u povijest ovog kluba. Počeo sam ulaskom na YouTube i učenjem od 'Galacticosa', i išao sam sve dublje i dublje... Puskás, Di Stéfano...", rekao je u iskrenom pismu svom mlaom bratu prije nego preseli u Madrid.

Ronaldo Nazario, jedan od njegovih velikih idola, također zabio svoj debitantski pogodak za Brazil prije točno 30 godina (23. ožujka 1994.). Endrick je postigao svoj prvi gol za Brazil sa 17 godina i 246 dana, 20 dana udaljen od izjednačenja s mitskom devetkom Brazila i malo dalje od legende Peléa , koji je postigao svoj prvi gol kao internacionalac sa 16 godina i 257 dana.

Još jedan od rekorda koje ima sa svojom reprezentacijom je najbolji igrač i najbolji strijelac na Montaigu turniru (U17 Svjetsko prvenstvo). S 15 godina je zabio pet golova i dao jednu asistenciju u četiri utakmice. U 'Verdãu' je bio prvi igrač koji je osvojio naslov u svim kategorijama: U11, U13, U15, U17, U20 i kao profesionalac. Mladić je bio najmlađi debitant u prvoj momčadi Palmeirasa (16 godina, dva mjeseca i 15 dana), a ujedno i najmlađi strijelac (16 godina, tri mjeseca i četiri dana).

"Sanjam o Bernabéuu, mislim na to iz dana u dan..." , priznao je prije nego što će stupiti na travnjak večeras od 21.30 protiv Španjolske. (g)



Tagovi

EndrickPeleRonaldoBrazilska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti