Zoran Mamić otkrio postaje li izbornik i dodao: Dao sam ultimatum

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.12.18. | 11:54

Ugovor je na stolu, potpuno me zadovoljava, no klubu sam postavio ultimatum da ga neću potpisati dok ne riješe statuse nekih igrača koji su mi bitni.

Uzburkali su se duhovi u nogometnom savezu Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon što je tamošnju A selekciju, nekoliko dana prije početka Azijskoga prvenstva, u prijateljskoj utakmici (2:0) šokirala reprezentacija Kuvajta pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Romea Jozaka.

Odjednom je opet na udaru Talijan na čelu reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, 65-godišnji Alberto Zaccheroni kojega tamošnji mediji “plaše” sad već proslavljenim trenerom Al Aina Zoranom Mamićem.

Ima li istine u tome da vas Emiraćani žele za izbornika umjesto Alberta Zaccheronija, pitali smo jučer Zorana Mamića koji će sljedeća tri dana provesti u Zagrebu. Mamić ispao od Jurčića u kupu

“Ta se priča vrti već mjesecima, no ne vidim u ovom trenutku da bi se to moglo realizirati. Pa Emirate upravo čeka Azijsko prvenstvo, a neposredno uoči velikog natjecanja pogotovo se ne može smjenjivati izbornika – kazao nam je Zoran Mamić, koji u UAE radi od siječnja 2017. godine, a zna se da mu je oduvijek od izborničke funkcije bila zanimljivija i privlačnija pozicija klupskoga trenera”.

Inače, nogometnu reprezentaciju UAE do sada su vodila dvojica hrvatskih stručnjaka: Tomislav Ivić 1995. i Srećko Juričić 1999. godine. U toj zemlji Perzijskoga zaljeva izbornički posao očito nosi golem pritisak i očekivanja pa je tako Zaccheronijev prethodnik na klupi reprezentacije, Argentinac Edgardo Bauza, kod zahtjevnih šeika izdržao samo četiri mjeseca.

Zoran Mamić, koji to vrlo dobro zna, prošloga tjedna bio je finalist Svjetskoga klupskog prvenstva s Al Ainom i najavio je da bi uskoro trebao potpisati novi ugovor s tim klubom.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Al AinZoran Mamić

Ostale Vijesti