Zidaneov pakleni plan: Ovih pet mladih igrača će vući Real u budućnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.09.17. | 12:38

Trener Reala slaže momčad za budućnost.

Od kada je Zinedine Zidane preuzeo madridski Real, 'Kraljevski klub' je, osim odličnih rezultata koje je francuski trener ostvario, uvelike promijenio transfer politiku. Umjesto skupih, velikih zvijezda, Zidane se okrenuo dovođenju mladih igrača od kojih bi Real mogao godinama profitirati. Pažnja javnosti je okrenuta na pet mladih Realovih igrača.

Ovog ljeta je Real platio odštetu za dva igrača, a obojica su jako mlada te su odmah dobila mjesto u prvoj momčadi. Theo Hernandez (19) je stigao iz Atletica za 30 milijuna, a u borbi za njega je Real pobijedio Barcelonu. Katalonskom klubu Real je 'oteo' i Danija Ceballosa (20), kapetana mlade španjolske reprezentacije koji je plaćen 16,5 milijuna eura.

Njih dvojica su već članovi prve momčadi Reala, a još trojicu Zidane očekuje u budućnosti. Tu je prije svih brazilski napadač Vinicius Junior (18) kojeg je Real Flamengu platio 45 milijuna eura, a u Madrid će doći tek 2019. godine.

Nešto ranije, sljedećeg ljeta, prvoj momčadi bi se trebao priključiti urugvajski veznjak Federico Valverde (18) koji je doveden iz Penarola za 5 milijuna eura, a trenutno je na posudbi u Deportivu. Valverde je nedavno debitirao za seniorsku momčad Urugvaja i odmah postigao gol, a svoj je nastup za paragvajsku reprezentaciju imao i napadač Sergio Diaz (18) koji je dovedesn iz Cerra Portena za 5 milijuna eura, a trenutno je na posudbi u drugoligašu Lugu.

Ovh pet igrača, plus Marco Asensio, Jesus Vallejo, Marcos Llorente, pa i Casemiro, Isco, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Mateo Kovačić te Borja Mayoral i Ascraf Hakimi. Nitko od njih nema više od 25 godina. Sjajnu mladu momčad stvara Zidane…

(Foto: Action Images)


Tagovi

Theo HernandezDani CeballosFederico ValverdeSergio DiazVinicius Junior

Ostale Vijesti