Reuters Photographer
Reuters Photographer

Zidane i pravi Ronaldo složni: Zaslužio je Zlatnu loptu, kompletan je igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 13:40

Izbor za igrača godine održat će se 29. studenog u Parizu.

Za nešto više od 40 dana saznat ćemo najboljeg igrača svijeta u 2021. godini. Prije devet dana France Football objavio je listu od 40 imena koji su ušli u najuži izbor za najboljeg igrača u još uvijek tekućoj godini, a među kojima je i ime Luke Modrića.

No, prema inozemnim kladionicama, pet kandidata imaju najveće šanse za osvajanje Zlatne lopte. Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Jorginho, Robert Lewandowski i - Karim Beznema.

Mnoge je ime Benzeme dosta iznenadilo na popisu tih pet najvećih favorita za naslov. Nitko ne spori njegovu igračku kvalitetu, riječ je o jednom od najboljih igrača današnjice, no Bezemine momčadi podbacile su u ovoj godini. Francuska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Švicarske, a Real Madrid nije osvojio niti jedan trofej.

Ok, Zlatna lopta ne bi trebala biti nagrada za momčadski, već individualni učinak u sezoni, no i u toj kategoriji Benzema ima slabiju statistiku ne samo od Lewandowskog, Messija i C. Ronalda, već i Haalanda, Mbappea, Lukakua...

Ipak, Benzema je ušao u kategoriju pet najvećih kandidata za titulu. Ne samo to, nego i ponajveći igrači svih vremena, koji su kombinirano osvojili tri zlatne lopte, brazilski Ronaldo i Zinedine Zidane tvrde isto: Karim Benzema zaslužio je Zlatnu loptu!

"Benzema je zaslužio osvojiti Zlatnu loptu. Imao sam tu čast voditi ga kao igrača, može učiniti sve na terenu. Igra na vrhuncu i nadam se da će ga se nagraditi sa Zlatnom loptom", rekao je Zidane u intervjuu za francusku televiziju.

Zidane je inače posljednji Francuz koji je osvojio prestižnu nagradu za najboljeg igrača svijeta i to daleke 1998. kada je Francuska osvojila svoj prvi svjetski naslov.


Tagovi

Zinedine ZidaneKarim BenzemaRonaldo

Ostale Vijesti