Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Željko Kopić uoči derbija: "Nisam zadovoljan napadačkim učinkom, a o kolegi Tomiću sve najbolje"

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 09.04.22. | 13:48

U osam dosadašnjih ogleda s raznim klubovima današnji trener Rijeke nije pobijedio današnjeg stratega Dinama

U Maksimiru puno očekuju od nedjeljnog derbija 30. kola s Rijekom (Rujevica, 20.00, Arenasport 3). Eventualnom pobjedom izbacili bi Plavi četvrtog favorita iz borbe za naslov prvaka, a oni sami postali bi još veći favoriti nego što trenutno jesu. Remi bi jednima i drugima značio gubitak dba boda, a bio dobitak za preostala dva konkurenta, Osijek i Hajduk.

Trener Dinamovih nogometaša Željko Kopić uoči sraza s momčadi Gorana Tomića kaže:

„Imamo još nekoliko dvojbi koje ćemo otkloniti do same utakmice s obzirom na zdravstveni status igrača. Imamo 10 bodova u zadnja četiri kola, bez primljenoga gola, momčad je motivirana i odlučna da bude prava, da igra dobar nogomet i da dođe dok nova tri boda koja su nam jako bitna“, započeo je Kopić, naglasivši da sigurno nema samo Marka Bulata, Luke Ivanušeca i Luke Menala.

U osam međusobnih utakmica s raznim klubovima Tomić nije pobijedio Kopića, na znanje onima koji ga opet vide kao prvog favorita za njegova nasljednika na ljeto. No, uvijek se gleda zadnja utakmica...

„O Goranu imami visoko mišljenje i na ljudskoj i na trenerskoj razini. Kvalitetan je trener, dokazao se u svim klubovima u kojima je radio. Poštujem ga i nadam se da će i ova naša utakmica, koliko god visok natjecateljski naboj bio, proći korektno. O Tomiću sve najbolje“.

Kao trener Slaven Belupa Kopić je svojedobno videom motivirao igrače uoči sraza s Rijekom Matjaža Keka, pobijedili su Koprivničani tada 3:0. Sprema li možda sada nešto slično?

„To mi je bila jedna od dražih pobjeda u karijeri, ogroman uspjeh za Belupo, ući u finale Kupa preko tada izuzetno kvalitetne Rijeke. No, danas su svi moji igrači ekstra motivirani, svjesni važnosti svake utakmice, a posebno one prve koja slijedi, tako da nema potrebe za dodatnom motivacijom, po svemu što vidim na treninzima, motivacija nam je na optimalnoj razini“.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Pohvalio se Kopić čistom mrežom u zadnja četiri kola, no što je s napadom? Rijetke su sezone HNL-a da Dinamo kao vodeći ne zabija najviše?

„Slažem se. Dinamo mora biti momčad koja njeguje i nameće trendove nogometne igre. Ja kao trener nisam u potpunosti zadovoljan kako izgledamo, to ne tajim. No, na tome radimo, inzistiramo da budemo kvalitetniji. Imamo visok posjed lopte, veliki broj dolazaka u zadnju trećinu, dovoljan broj prilika po utakimci, ali ne zabijamo dovoljno golova, barem ne onoliko koliko bismo htjeli. Sad nas čeka dvoboj visokog intenziteta u kojem moramo biti defenzivno stabilni, a ofenzivno kvalitetni da bismo došli do željenog rezultata.“

Rijeka? Kakve domaćine očekuje Kopić?

„Kvalitetna momčad, kvalitetno vođena, zadnijh godina se potvrđuje dolascima igrača, kvalitetnim skautingom. Imaju i ove sezone kompetitivnu momčad. Očekujem ih nabrijane u derbiju na svom stadionu, ali bit ćemo i mi motivirani“.

Mogu li eventualna Dinamova tri boda s Rujevice prelomiti sezonu?

„Mogu je usmjeriti! Vidjeli smo Rijeku koja je kiksala u dvije utakmice u kojima nije smjela. Zato ističemo da je svaka utakmica bitna. Svatko od nas četiri je izgubio neki bod na koji je u nekim svojim projekcijama računao. Dakle, važna je, ali imat ćemo nakon nje još njih sedam u kojima moramo skupiti dovoljno bodova da bismo osvojili naslov prvaka“.

Najbolji strijelac Rijeke je Josip Drmić? Koliko biste ga željeli na ljeto u Dinamu?

„Josip je svojim dosadšanjim izvedbama pokazao da je kvalitetan napadač, ali u oovm trenutku to nije tema razgovora, fokus je isključivo na utakmici, onome što nas čeka do zadnjega kola. A kad potom podvučemo crtu razgovarat ćemo o odlascima i dolascima, sada ne“.

Bruno Petković? Što Kopić očekuje od njega u nedjelju na Rujevici?

„Od svakog svog igrača, pa tako i Petkovića očekujem da bude maksimalan, da zaigra punim intenzotetom, s maksimalnom energijom. Vrijedi to i za one koji će startati i za one koji će ući s klupe. Svatko mora dati makismalan doprinos momčadi“, naglasio je Kopić, a možemo samo špekulirati hoće li Petković ovaj put početi u špici s Oršićem, ili uj vezi s Mišićem i Ademijem, a da u napadu bude Andrić.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Provlači se teza da Dinamo zna igrati ovakve utakmice, pod pritiskom, na rezultat. Koliko je Kopiću kao treneru važna ta spoznaja u pripremi nedjeljnog derbija?

„Svaka je situacija izanalizirana, iako nešto uvijek može izmigoljiti... Prije one naše prve proljetne utakmice u kojoj smo pobijedili 2:0 dobili smo devet golova u tri nadmetanja s Rijekom, u razdoblju kad smo imali problema. Imamo igrače koji su odigrali puno utakmica, u Europi, u reprezentcijama, ali mjerilo je jedino teren u datom trenutku, dokazivanje uvijek iznova. Glavno mi je da je energija dobra, zadovoljan sam kako momčad radi na treninzima, a kad osjetiš energju momčadi možeš je projicirati dalje“.

Pohvalio je još Kopić napredak Petra Bočkaja i Martina Baturine, a posljednje pitanje na konferenciji za medije u Maksimiru bilo je ima li osjećaj da će pratitelji popustiti (što ovisi i o Dinamu!) ili će do samog kraja biti neizvjesno?

 „Sve to ide u sferu nagađanja. Mi i Hajduk imamo po osam, a Rijeka i Osijek po sedam dvoboja do kraja. Mi ćemo napraviti sve da kvalitetom igre usmjerimo rezultat kamo želimo, da dođemo do naslova, ali ne očejujemo da bude jednostavno. Moramo biti pravi na svakoj razini“, poručio je trener Modrih.

 

1.HNL, 30.kolo

Petak, 8. travnja

Gorica - Istra 1961 1:1

Subota, 9. travnja

Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva 17.00

Hajduk - Šibenik 19.00

Nedjelja, 10.travnja

Slaven Belupo - Osijek 17.00

Rijeka- Dinamo 20.00

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Željko KopićGoran TomićGNK DinamoHNK RijekaDinamo ZagrebPrva HNLHNL

Ostale Vijesti