REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Željko Kopić pojačao Bukureštane s dva poznata HNL imena: "Znam da nije igrao, ali brzo će doći na razinu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 09:50

Dinamo je trenutno pretposljednja momčad lige, no dvije vezane pobjede na kraju polusezone ulijevaju nadu da će Bukureštani na hrvatski pogon ipak spasiti sezonu.

Pretposljednji klub rumunjske Superlige, Dinamo Bukurešt, radi na zimskim pojačanjima. Nakon što ga je preuzeo nekadašnji trener Dinama i Hajduka - Željko Kopić - Bukureštani u drugom dijelu sezone traže spas iz zone ispadanja, odnosno, one koja vodi u doigravanje za ostanak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na tom putu će Kopiću od ove godine pomagati i dva poznata HNL imena. Primarno, u igrački kadar osječki je strateg doveo Darka Velkovskog, nekadašnjeg igrača Rijeke. On je ujedno i prvi njihov transfer ove zime. Hrvatski je trener iznimno zadovoljan ovim pojačanjem pa je za tamošnje medije rekao:

"Uvijek se trudi dati sve od sebe za uspjeh grupe! Darko je prije svega veliki profesionalac, kojeg jako dobro poznajem iz vremena dok je igrao u Rijeci s kojom je osvojio dva Kupa Hrvatske. Upoznat sam s njegovim kvalitetama i mislim da će se dobro uklopiti u momčad, može igrati na sva tri bekovska mjesta. Svjestan sam da nije igrao prošlu polusezonu, ali mislim da će brzo doći na razinu da svojom kvalitetom može pomoći momčadi” , priznao je Željko Kopić za GSP.ro.

Osim Velkovskog, Kopić je doveo pojačanje i u stručni stožer i to svog Slavonca, rođenog Županjca. Tako mu se priljučio nekadašnji pomoći trener Dinama i Rijeke, te glavni trener Lokomotive i Istre (ako govorimo samo no HNL-u), Marijo Tot. Posljednji angažman bio mu je na klupi Irana gdje je bio pomoćni trener od proljeća 2021. do ljeta 2022.

"On je trener s dosta iskusta. Svi ostali članovi ostaju s nama, ali Tot će nam donijeti dodatnu kvalitetu, energiju i sve ostalo što nam je potrebno u sljedećih pet mjeseci", konstatirao je Kopić koji je sa svojom momčadi trenutno na pripremama u turskoj Antalyji.

Dinamo je trenutno pretposljednja momčad lige, no dvije vezane pobjede na kraju polusezone ulijevaju nadu da će Bukureštani na hrvatski pogon ipak spasiti sezonu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Željko KopićDarko VelkovskiDinamo Bukurešt

Ostale Vijesti