Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Zekić: "Protiv Hajduka pokazati karakter, tko smo i što smo"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 11:27

Osijek se sprema za derbi s Hajdukom (srijeda, 17 sati) koji se igra na rasprodanoj Opus Areni

Osijek će trebati biti puno bolji protiv Hajduka nego je to bio prošle subote u Gorici. Svjesni su toga na Pampas Areni koja je rasprodana za derbi, inače odgođenu utakmicu 3. kola HNL-a.

“Dobro je uvijek igrati. Malo mi smeta što nemam pokoji trening. U kratko vrijeme dosta toga se događa. Nema kukanja. Imali smo bolan proces u subotu. Ne treba se skrivati. Otišlo je na stranu Gorice. U srijedu je nova utakmica, novi izazov. Pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se tako pokazati, odgovoriti na izazove i svi skupa se radovati”, rekao je uvodu Zoran Zekić kojem je, sada već tradicionalno, prvo pitanje uputio doajen osječkog sportskog novinarstva Dragutin Kerže uz poslanicu koja ima sukus: “Momčad NK Osijek bori se protiv čudnih vjetrenjača”.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Naravno, Kerže je ovdje je mislio na čudne sudačke odluke protiv Osijeka uz zaključak kako je sve to skupa - tragikomično.

No, Zekić nije komentirao suđenje, već konkretno pitanje koje se ticalo Marka Livaje


“Naravno da je zaslužio pozornost, ali nogomet je momčadska igra. I tako se treba postaviti. Ako se igra flaster na jednom, otvara se prostor drugima. Hajduk to jako dobro koristi. Volio bih da više razmišljam o svojoj momčadi i kako da radimo probleme protivniku”, poručio je Zoran Zekić koji se dotakao još malo utakmice u Velikoj Gorici.

“Možemo pričati o puno aspekta, ali istina je da smo bolno izgubili. Sreća da imamo novi izazov i da ne možemo razmišljati previše. U Gorici smo bili na dobrom tragu, ali detalji zbog kojih smo primili golove nam se ne smije događati. Ima puno stvari. Treba pokazati karakter, tko smo i što smo pa da uz pomoć navijača dati 200 posto”.

Trener Osijeka zaželio je Melnjaku brz oporavak dodavši kako je riječ o pravom dečku i velikom profesionalcu. Usput je rekao kako ne treba trošiti vrijeme na motivaciju već mora iskoristiti svoju ulogu da malo stane na loptu kako to ne bi otišlo u drugu krajnost.

“Pa da nam se dogodi da ispadnemo gore s tri, četiri igrača”.

Zekić je poželio da mu momčad igra dobro s loptom, da imaju dubinu, brzi priključak. A da u obrani budu koncentriraniji.

Što se sastava tiče, Fiolić i Caktaš su se priključili treninzima.

“Svi su na treningu, vidjet ćemo u kakvom su izdanju. Nadam se da će biti barem malo iskoristivi”, zaključio je trener Osijeka dok su iz kluba zamolili navijače da što ranije dođu na stadion kako bi se izbjegle neželjene situacije i gužve. Osim toga, naglasili su kako navijači Hajduka s obilježjima svog kluba mogu isključivo u gostujući sektor.

Derbi Osijeka i Hajduka počinje u 17 sati uz direktan prijenos na Maxsport 1 televiziji.



Tagovi

NK OsijekHajdukZoran ZekićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti