Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

Povratak Krovinovića i Livaje Hajduku za Osijek optimizam daje

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 08:01

Stožerni igrači Bijelih odradili su suspenziju zbog žutih kartona

Hajduk će u Osijeku u zaostaloj utakmici 3. kola (srijeda, 17 sati) biti znatno jači za dvojicu stožernih igrača iz kapetanskog kruga, jer vraćaju se Marko Livaja i Filip Krovinović koji su protiv Rudeša odrađivali suspenzije zbog žutih kartona. Nema sumnje da to daje optimizam treneru Bijelih Mislavu Karoglanu koji je teškom mukom svladao Rudeš, jer imali su gosti svojih prijetnji u završnici, no s njima dvojicom Hajduk bi trebao biti puno konkurentniji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad se pogleda ovo kolo, Hajduk je ispao pobjednik, dobili su Rudeš, dojam će se brzo zaboraviti, a druga dva pretendenta na naslov prvaka, Rijeka i Dinamo, upisali su remije uz dosta poteškoća. Poteškoća je imao i Hajduku, ali pamtit će se iz te utakmice samo tri boda, jer već u srijedu slijedi prvo gostovanje Splićana na Opus Areni, koje će biti pravi test šampionskim ambicijama, jer ukoliko ne izgube, samostalno će držati vrh tablice, a da ne govorimo o eventualnoj pobjedi.

Kadar će biti jači s njima dvojicom koji će uskočiti odmah u prvi sastav, Krovinović bi trebao očvrsnuti i oplemeniti vezni red, dok bi Livaja trebao stvarati probleme osječkoj obrani. Nema puno da je pobjeda Osijeka s novim/starim trenerom Zoranom Zekićem na Poljudu izazvao potres i smjenu dotadašnjeg stratega Ivana Leke koji je smijenjen nakon poraza.

Na njegovo mjesto stigao je Karoglan, koji je na klupi bio i prije Leke te nema poraza s Hajdukom. U dva mandata odradio je 15 utakmica (12 u prvenstvu) te upisao devet pobjeda i četiri remija. Nakon Rudeša nije bio zadovoljan osim pobjedom i najavio je da Hajduk može, mora i hoće igrati bolje u Osijeku gdje će sigurno biti 'nabrijana' atmosfera na novom stadionu na kojemu Splićani nisu još nastupili. Osijek će se morati mobilizirati nakon poraza od Gorice koja ga je dobila 3-0, a Zekić će sigurno prodrmati momčad, a dodatni motiv od utakmice s Hajdukom je dovoljan i sam po sebi.

Krovinović će biti jedna od 'osmica', druga bi trebao biti Rokas Pukštas, dok će 'šestica' Mihael Žaper imati novi susret sa svojom donedavnom momčadi u kojoj je dugo bio kapetan. On donosi stabilnost Hajduku, defenzivnim postavljanjem i mirnoćom, te pruža više slobode Krovinoviću i pogotovo Pukštasu kada im čuva leđa. Njegov dolazak u Hajduk je dobar potez jer se radi o iskusnom igraču koji diše za Hajduk još od malena te je ispunio san transferom među Bijele koji su ga platili milijun eura.

Povratkom Livaje, strijelac prvijenca Aleksandar Trajkovski mogao bi se preseliti na lijevo krilo, dok će Emir Sahiti startati kao desno krilo. To je ono najbolje što Hajduk ima u ovom trenutku u sredini i napadu, pa premda ih se proziva zbog malog broja golova, ipak su na diobi prvog mjesta.

U obrani je samo jedna dvojba, hoće li na desnom beku zaigrati Niko Sigur ili Fahd Moufi, dok je ostali tercet (Uremović, Šarlija i Diallo) 'zacementiran' kao i Ivan Lučić na vratima.




Tagovi

HajdukNK OsijekMarko LivajaFilip KrovinovićMislav KaroglanZoran ZekićOpus ArenaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti