Ansis Ventins/PIXSELL
Ansis Ventins/PIXSELL

Zamalo zabilježio debi iz snova pa poručio: "Ja mogu sada umrijeti. Majke mi!"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 07:26

Ofenzivac Rijeke ušao je posljednjih 10 minuta utakmice i u sudačkoj nadoknadi pogodio stativu.

Popis igrača koji su upisali nastup za hrvatsku A nogometnu reprezentaciju jučer se proširio za dva imena. Marco Pašalić u igru je ušao u 80. minuti umjesto Andreja Kramarića, a Martin Baturina u 86. minuti zamijenio je 'svojeg prethodnika' Luku Modrića. Dva igrača iz HNL-a tako su debitirala za Hrvatsku, a Pašalić je zamalo zabilježio 'debi iz snova'. U prvoj minuti sudačke nadoknade Lovro Majer izbacio ga je u stopostotnu šansu, Pašalić je matirao latvijskog golmana Robertsa Ozolsa, ali ga je od prvijenca u debitanstkom nastupu srpiječila stativa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uz tu pogođenu stativu, Pašalić je u 10 minuta provedenih na terenu imao sedam od sedam uspješnih dodavanja, osvojio je jedini duel u kojem se našao, a zabilježio je jednu presjećenu loptu.

“Sretan sam što smo pobijedili i uzeli tri boda. Dobro nam je došlo da je Armenija igrala s Walesom 1:1”, govorio je Pašalić nakon pobjede u Rigi za Novu TV. I ne čekajući potpitanje, Pašalić je krenuo objašnjavati kako se osjeća nakon debija: “Ne mogu vam opisati kako sam sretan. Žao mi je što nije ušla ta lopta, ali ovo ne mogu opisati. Ovo mi je bio san. Bio sam i kao navijač na utakmicama. Ja sada mogu umrijeti! Majke mi.”

Suigrači su ga sjajno primili, pohvalio ga je javno i kapetan Luka Modrić.

“Velika mi je čast to čuti od, za mene, najvećeg igrača. Nemam riječi, još sam malo u euforiji. Prihvatili su me super, ljubazno. Prvi dan sam bio malo nervozan, ipak su to igrači koji igraju u Ligama petice i najvećim klubovima. Nema većeg od ovoga”

Dolazak u Rijeku bio je pun pogodak.

“Je. Prihvatili su me i tamo grad i ljudi, klub. Tu mogu pokazati potencijal, igrati s ljubavlju, vraćam to klubu.”

Nije imao lagan put, 2018. godine radio je kod brata na građevini.

“Iskreno, uvijek mi je bio cilj i san nastupiti za Hrvatsku. Znao sam zašto treniram. Rekao sam i tada bratu da ću jednog dana zaigrati. Ali, da će tako brzo to doći, nisam očekivao. Mogu samo zahvaliti Bogu i izborniku na pozivu. Bilo je teško, ali bilo je i lijepo vidjeti i tu drugu stranu života.”

Armenija?

“Hrvatska se uvijek pokazala u najtežim trenucima da može i da će pobijediti”, zaključio je Pašalić.



Tagovi

Marco PašalićHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Kvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti