Zadnji dan prijelaznog roka: Dinamo doveo pojačanje iz Druge HNL, Hajduk prevario Osijek

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.09.18. | 08:53

Jučer je službeno završen prijelazni rok u Hrvatskoj, a domaći klubovi su bili aktivni i u sam smiraj nogometne tržnice.

Arijan Ademi definitivno ostaje u Dinamu. Francuski Lille je i jučer pokušao doći do kapetana 'Modrih', ali u klubu su ostali rezolutni u ideji da prodaje Ademija nema pa će on voditi momčad Nenada Bjelice u utrci za naslov prvaka i proljećem u Europi. 'Modri' nisu doveli Hebera, o kojem se pisalo posljednjih dana, a u klubu je ostao Togo Doumbia koji se spominjao u kombinacijama za odlazak na posudbu u Osijek.

> ODIGRAJ DINAMO – RIJEKA

Posljednjeg dana prijelaznog roka Dinamo je ipak doveo jednog igrača. Nakon što je u Monaco otišao David Čolina, otvorila se rupa u rotaciji na lijevom boku pa su 'Modri' iz Dugopolja doveli 18-godišnjeg Petra Mikulića, člana hrvatske U19 reprezentacije koji je prošao Hajdukovu školu. Tako se otvorio prostor za odlazak Jana Lecjaksa kojeg je Bjelica odavno premjestio u drugu momčad. Čeh je posuđen Lokomotivi do kraja sezone.

Hajduk nije dovodio niti jednog igrača, ali je raskinuo ugovor s Markom Futacsom. Mađarski napadač je, kažu Sportske novosti, za raskid ugovora dobio 80 tisuća eura, odnosno četiri mjesečne plaće, ali su Splićani u ugovor o raskidu uglavili klauzulu po kojoj Futacs ne smije otići u klub iz HNL-a, odnosno da u tom slučaju Hajduk treba dobiti 500 tisuća eura odštete.

> ODIGRAJ SLAVEN BELUPO – HAJDUK

Tako se Hajduk ogradio od ideje da bi Futacs karijeru mogao nastaviti u Osijeku, o čemu se pričalo posljednjih dana, a Slavonci su tako ostali bez željenog pojačanja u napadu. No, u Osijek su jučer svejedno stigla dva nova igrača, obojica na posudbu. Iz Eintrachta je stigao 21-godišnji veznjak Marijan Ćavar, a iz francuskog Caena 19-godišnji krilni napadač Timo Stavitski.

> ODIGRAJ OSIJEK – LOKOMOTIVA

Rijeka nije bila aktivna posljednjeg dana prijelaznog roka. Tek treba napomenuti kako je otpao potencijalni transfer Darija Župarića u Anderlecht. Zapelo je, kažu Sportske novosti, u modalitetu isplate 2 milijuna eura odštete. Belgijci su to htjeli 'razvući' na što više rata, a u Rijeci su željeli cijeli iznos dobiti u maksimalno dva navrata.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

nogometni transferitransferiprijelazni rokDario ŽuparićTimo StavitskiMarijan ĆavarMarko FutacsPetar MikulićHeberJan LecjaksTongo DoumbiaArijan Ademi

Ostale Vijesti