Foto: Reuters/Jason Cairnduff
Foto: Reuters/Jason Cairnduff

'Zadimljeni' Richarlison srušio Chelsea, fantastični Son demolirao Lisice (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 16:36

Everton je pisao važnu pobjedu u borbi za ostanak, a Tottenham napravio veliki korak prema Ligi prvaka.

Nedjeljni program Premier lige otvoren je s dvije utakmice koje su počele u 15 sati. Everton je upisao supervažnu pobjedu protiv Chelseaja i tako stigao na dva boda od zone ostanka, uz utakmicu manje od Leedsa i Burnleyja. U prvom dijelu nije bilo pogodaka, Chelsea je kontrolirao posjed, a utakmica je bila prilično gruba s 14 prekršaja i pet žutih kartona, tri na strani Chelseaja i dva na strani Evertona. A jedini pogodak na utakmici pao je početkom nastavka. Richarlison je iskoristio pogrešku Cesara Azpilicuete i rutinski matirao Edourada Mendya za, ispostavilo se, konačnih Everton - Chelsea 1:0. VIDEO.

Nakon postignutog pogotka Richarlison je uzeo dimnu baklju koju su navijači bacili na travnjak, napravio s njom nekoliko koraka i vratio je natrag u gledalište. Time smo dobili jednu od najboljih fotografija godine.

Nastavak utakmice protekao je u velikoj dominaciji Chelseaja, gosti su prijetili iz svih strana, ali gol nisu uspjeli zabiti. Mateo Kovačić ušao je u igru u 46. minuti utakmice, a u sudačkoj nadoknadi je imao odličnu šansu međutim Jordan Pickford ukrotio je njegov udarac.

U drugoj utakmici dana Tottenham je na krilima Haryja Kanea i dvostrukog strijelca Sona Hueng-Mina stigao do 3:1 pobjede nad Leicesterom i barem privremeno skočio na četvrto mjesto ljestvice koje u idućoj sezoni donosi nastup u Ligi prvaka.

Apsolutni junak dvoboja bio je Son Min koji je prvo asistirao Kaneu za 1:0 vodstvo Spursa (VIDEO), rezultat s kojim se otišlo na odmor, potom je iskoristio dodavanje Deana Kuluševskog za 2:0 (VIDEO), a 'desetku' u lokalnim medijima zaradio je nakon fenomenalnog pogotka u 79. minuti utakmice za treći pogodak svoje momčadi (VIDEO).

Leicester je konačni rezultat postavio u sudačkoj nadoknadi nakon sjajnog solo prodora i lijepo udarca Kelachija Iheanacha (VIDEO).

Danas je na rasporedu još jedna utakmica, dvoboj između West Hama i Arsenala koji počinje u 17.30.

(4.50) West Ham (4.00) Arsenal (1.90)

Premier League, 35. kolo

Subota, 30. travnja:                               

Newcastle - Liverpool 0:1

Aston Villa - Norwich City 2:0

Southampton - Crystal Palace1:2

Watford – Burnley 1:2

Wolverhampton – Brighton 0:3

Leeds United - Manchester City   0:4

Nedjelja, 1. svibnja:                                     

Everton - Chelsea 1:0                  

Tottenham - Leicester 3:1

West Ham United - Arsenal 1:2

Ponedjeljak, 2. svibnja:                                        

Manchester United – Brentford 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Son Heung-MinHarry KaneTottenhamLeicesterkelechi IheanachoEvertonRicharlisonChelseaCesar Azpilicueta

Ostale Vijesti