Za Mourinha utakmica biti ili ne biti, Bavarci neće imati milosti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.11.15. | 08:49

Danas se igra preostalih osam utakmica četvrtog kola Lige prvaka...

Pažnja hrvatskih ljubitelja nogometa bit će usmjerena na Atenu gdje Olympiakos dočekuje Dinamo, ali bit će zanimljivo i na drugim europskim terenima. Puno očekujemo od utakmice Roma – Bayer, a velika priča se ovih dana kotrlja oko Chelseaja. Utakmica protiv kijevskog Dinama mogla bi biti zadnja za Mourinha...

Grupa E

Roma – Bayer
Barcelona – BATE Borisov

Poredak: Barcelona 7 bodova, Bayer 4, BATE 3, Roma 2

Ljepoticu dosadašnjeg dijela Lige prvaka odigrali su Bayer i Roma prije dva tjedna. Ogled u Leverkusenu završio je rezultatom 4:4, a teško je za očekivati da ćemo i večeras vidjeti toliko golova. No, ofenzivna utakmica ne bi trebala izostati. I jedni i drugi teže takvom nogometu, a 'Vučica' je, usprkos porazu od Intera, u dobroj formi te bi trebala doći do pobjede u iznimno važnoj utakmici. Drugi ogled ne nosi toliko neizvjesnost. Barcelona je apsolutni favorit protiv Bjelorusa te bi katalonska momčad mogla napraviti važan korak prema prolasku skupine.

Grupa F

Olympiakos – Dinamo Zagreb
Bayern – Arsenal

Poredak: Bayern 6 bodova, Olympiakos 6, Dinamo 3, Arsenal 3

'Topnici' su se u prošlom kolu barem djelomično izvadili zbog dva poraza na otvaranju sezone, ali trebao bi im još jedan uspjeh da im se ne dogodilo da za Bayernom i Olympiakosom zaostanu 6 bodova uoči zadnja dva kola. Dinamo je imao dobru priliku u Zagrebu potvrditi pobjedu protiv Arsenala, a sada ih čeka puno teži zadatak u Ateni gdje su Grci veliki favoriti.

Grupa G

Chelsea – Dinamo Kijev
Maccabi – Porto

Poredak: Porto 7 bodova, Dinamo Kijev 5, Chelsea 4, Maccabi 0

Roman Abramovič ima strpljenja s Joseom Mourinhom, ali i svakom strpljenju dođe kraj. Od Portugalca se večeras traži isključivo pobjeda da bi produžio svoju drugu epizodu na Stamford Bridgeu, a bit će zanimljivo kako će reagirati igrači koji su proteklih dana optuženi za opstruiranje 'Specijalnog'. U drugoj utakmici je Porto apsolutni favorit, bez obzira što se igra u Tel Avivu.

Grupa H

Lyon – Zenit
Gent – Valencia

Poredak: Zenit 9 bodova, Valencia 6, Lyon 1, Gent 1

Ima li nekoga tko se kladio da će Zenit biti prva momčad koja je osigurala osminu finala Lige prvaka? Rusi izgledaju odličnu na početku sezone, a bez obzira na tri startne pobjede, ne vjerujemo da će 'pustiti nogu s papučice gasa' te popustiti u nastavku natjecanja. Ipak je važno i s koje se pozicije ulazi u osminu finala, a veliki konkurent je Valencia. Večeras obje momčadi gostuju, a onaj domaćin koji eventualno ostvari pobjedu mogao bi napraviti veliki korak prema nastavku natjecanja u Europskoj ligi.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

ValenciaGentZenitLyonPortoMaccabi Tel AvivDinamo KijevChelseaArsenalBayernDinamo ZagrebOlympiacosBATE BorisovBarcelonaBayer LeverkusenRomaLiga prvaka

Ostale Vijesti