Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Za finale Kupa Vuška zapet kao puška

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 08:00

Mladi Vušković zamijenit će ozlijeđenog Borevkovića u srijedu protiv Šibenika na Rujevici u borbi za Rabuzinovo sunce

Utakmica godine čeka Hajduk u srijedu na Rujevici protiv Šibenika u borbi za Rabuzinovo Sunce, igra se finala Hrvatskog nogometnog kupa, a Bijeli su branitelji trofeja i veliki favoriti. Jedino što to moraju potvrditi na terenu, no razlika i aktualni trenutak u kojima se klubovi nalaze prevaga su na strani Splićana. Šibenik se oprostio od Hrvatske nogometne lige, ispao u niži rang i pitanje je može li išta napraviti u jednoj utakmici u takvom stanju.

S druge strane Hajduk je u pozitivnom nizu, šest utakmica nisu primili gol, Ivan Lučić nije posezao za loptom iz mreže punih 555 minuta i sve to Bijele stavlja u ulogu vrlo vjerojatnog osvajača Kupa. Odradili su gostovanje u Koprivnici na najbolji mogući način, upisali pobjedu čiste mreže te je trener Ivan Leko odmorio ključne igrača poput Marka Livaje, Darija Melnjaka i Filipa Krovinovića, no nije mogao računati da će mu se ozlijediti Toni Borevković koji je sjajno igrao u paru s Chidoziejem Awaziemom, pa se tako pojavio problem tko će ga nadomjestiti. Ozljedu je pretrpio također i Awaziem, no on se vratio na teren, dok je ranije Borevkovića zamijenio Luka Vušković koji prethodno nije igrao od finala UEFA-ine Lige mladih s AZ Alkmaarom. Dobio je poštedu, nije trenirao, klu je odlučio malo ga sačuvati od terena i silnih medijskih napisa o transferu u PSG, odnosno Manchester City koji bi na kraju sezone Bijelima mogli donijeti ne manje od deset milijuna eura plus bonuse što bi bio sjajan posao budući da se radi tek o 16-godišnjaku koji je tek krenuo u seniorski nogomet.

Nakon što se odmarao od Ženeve, Vušković se prošli tjedan uključio u rad s prvom momčadi te spremno uskočio u završnici umjesto Borevkovića i sasvim logično je da će on i u finalu zauzeti njegovo mjesto.

Čekamo još samo Lekin potvrdni odgovor da je Vušković spreman, no mi bismo dodali da je Vuška zapet kao puška, jer mu se pruža prilika osvojiti trofej na terenu na vjerojatnom oproštaju od bijelog dresa, iako nakon toga ostaje još domaća utakmica sa Šibenikom na Poljudu kada će pasti zastor na sezonu Hajduka.

Ostalih promjena u odnosu na posljednje vrijeme ne bi trebalo biti, valja napomenuti da će to biti posljednja utakmica Rokasa Pukštasa za Bijele ove sezone jer nakon toga se priključuje reprezentaciji SAD-a na Svjetskom prvenstvu do 20 godine koje je u Argentini već u tijeku. Nakon što ga Hajduku prvotno nije pustio, pronađen je kompromis u dogovoru sa savezom njegove domovine, pa će tako još jedan Hajdukov dragulj otputovati na veliku smotru koja mu samo može donijeti benefite u razvoju, ali i podignuti cijenu, pogotovo ode li s medaljom za osvajača Kupa.

U posljednoj liniji osim Vuškovića, trebali bi zaigrati desno od njega mladi Niko Kristian Sigur, u srcu obrane Awaziem te lijevo Melnjak koji je u odličnoj formi. Očekuje se povratak Filipa Krovinovića koji je će igrati u vezi s Pukštasom, dok će uloge krila imati Emir Sahiti desno i sve bolji Jan Mlakar lijevo koji je u Koprivnici igrao špicu umjesto Livaje čije mjesto u vrhu napada je zacementirano, baš kao i ono Yassinea Benrahoua iza njega.

Očekivani sastav Hajduka (4-2-3-1):




Tagovi

HajdukHajduk junioriNK ŠibenikHrvatski nogometni kupLuka VuškovićIvan LekoRabuzinovo SunceHrvatska nogometna ligaUEFA Youth LeagueFilip KrovinovićMarko Livaja

Ostale Vijesti