Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Gorica "petardom" slavi ostanak, Šibenik ispao iz lige a Varaždin iz utrke za Europu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 19:54

U sjajnoj utakmici u Velikoj Gorici domaćini su autoritativnom igrom i trijumfom nad Varaždinom ostvarili klupski cilj ostanak u elitnom društvu HR nogometa

U subotu je HNL rebus dobio riješene dvije enigme. U borbi za ostanak Gorica je pobjedom nad Varaždinom 5-2 osigurala prvoligaški status i sljedeće sezone. Šibenik je ispao iz lige a Varaždin iz borbe za Europu. Strijelci za Goricu bili su Ndockyt, Suk, Steenvorden i dva puta Fruk, dok su precizni za Varaždin bili Kolarić i Težak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Znamo gdje se trenutno nalazimo i znamo gdje želimo doći”, bila je omiljena rečenica Željka Sopića otkako je preuzeo klupu Gorice. Nije bilo medijskog obraćanja u kojem Sopa nije poput mantre ponavljao navedenu rečenicu. E pa kolo prije kraja HNL-a, Gorica je stigla ondje gdje je htjela. Prilično turbulentnu sezonu u kojoj su u jednom trenutku bili prikovani na dno ljestvice s desetak bodova minusa od zone spasa, Gorica je završila ispred Šibenika. Uoči posljednjeg kola otišli su na plus pet i posljednje kolo u Maksimiru doći će čestitati Dinamu na naslovu sa statusom prvoligaša i sljedeće sezone.

Praktički se krenulo s centra, još se gledatelji nisu smjestili na tribinama a Ndockyt je doveo domaćina u vodstvo. Bila je to polukontra Gorice koju je povukao Mitrović pa proslijedio na desnu stranu gdje se Ndockyt najbolje snalazi i trese mrežu Zelenike.

Nakon gola slijedio je period izjednačene igre između dva kaznena prostora. Varaždin je pokušavao nešto, ali u tim pokušajima nije bilo ničega konkretnog. I onda je u 22. minuti Gorica napravila velik korak prema ostanku u ligi. Ponovno je Ndockyt bio u glavnoj ulozi nakon što je probio svoju stranu pa ubacio pred vrata Zelenike. Mitrovićev pokušaj vratar Varaždina je uspio zaustaviti ali u pravo vrijeme na pravom mjestu našao se Joey Suk koji zabija za erupciju oduševljenja na terenu i na tribinama.

Varaždin je smanjio vodstvo i dao si kakvu - takvu nadu, sebi i Šibeniku u 34. minuti kada je Kolarić pogotkom iz blizine završio lijepu akciju. Uloga asistenta pripala je Urati koji je poslužio strijelca. Do odlaska na odmor vrijedi spomenuti pokušaj Pršira koji je otišao tik pored vratnice, odnosno udarac Pilja koji je obranio Radošević.

U poluvremenu je trener Varaždina ostavio u svlačionici Jelenića dok je priliku dobio Škaričić. Nastavak je počeo pokušajem Teklića iz slobodnog udarca. I tu je načelno stalo s nekim prilikama. Gorica je uspješno zatvorila sve koridore svojim vratima, stala u blok i pokušavala brzim kontranapadima po osvojenim loptama zadati taj završni udarac ambicijama Varaždina da naprave preokret. I to im je pošlo za rukom u 75. minuti. Gorica je stvorila višak igrača, lopta je išla od jedne strane prema onoj drugoj da bi konačno došla do Majstorovića. Slijedio je ubačaj i volej Tonija Fruka za veliko slavlje. Zanimljivo, obojica su u igru ušla u nastavku utakmice. Varaždin je u tom trenutku potpisao kapitulaciju. Trener je dao priliku mladim igračima poput Težaka i Pereire da osjete atmosferu prvoligaškog nogometa a posao su završili Steenvoorden u 83. minuti, odnosno Toni Fruk svojim drugim pogotkom u 87. minuti dok je "petardu" ublažio Vito Težak u 89. minuti postavivši konačnih 5-2 u Velikoj Gorici.

Gorica - Varaždin 5-2

Gradski stadion. Gledatelja: 2500.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Sanja Rođak-Krašić (P. Sesvete), Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Ndockyt (2. Mitrović), 2-0 Suk (22.), 2-1 Kolarić (33. Urata), 3-1 Fruk (73. Majstorović), 4-1 Steenvorden (83. Vojtko), 5-1 Fruk (87. Fućak), 5-2 Težak (89. Teklić)

Žuti kartoni: Suk (Gorica); Škaričić, Pilj (Varaždin)

Gorica (4-2-3-1): Radošević – Tomečak, Steenvorden, Bralić, Štiglec (od 75. Krizmanić) – Raspopović, Pršir – Ndockyt (od 51. Majstorović), Suk (od 64. Fućak), Mitrović (od 64. Fruk) – Vujnović (od 75. Vojtko). Trener: Željko Sopić.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Stanić, Jelenić (od 46. Škaričić), Pellumbi, Urata (od 80. Težak) – Pilj (od 80. Reis) , Elezi – Brodić, Teklić, Kolarić (od 69. Belcar) - Domjanić (od 75. Ocvirek). Trener: Mario Kovačević.




Tagovi

HNK GoricaNK VaraždinHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti