PASCAL ROSSIGNOL/Action Images
PASCAL ROSSIGNOL/Action Images

Yilmaz vodi Lille prema naslovu Ligue 1 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 22:56

Vodeća momčad prvenstva preživjela je teško gostovanje i djeluje nezaustavljivo.

U Lensu je odigran susret 36. kola francuske Ligue 1 u kojoj je Lille slavio protiv istoimenog domaćina rezultatom 0:3 te tako stigao korak do naslova prvaka Ligue 1.

Gosti su na Bollaert-Delelis stigli kao lideri na tablici te im je pobjeda trebala kako bi san o naslovu ostao više nego živ i realan. Domaćin je s druge strane momčad koja je veliko iznenađenje sezone te se bore za izlazak u Europu, a samim tim i tvrd orah za sve protivnike.

Međutim, utakmica nije mogla bolje početi za Lille, Bamba je u 2. minuti pokušao uputiti udarac s ruba kaznenog prostora, ali je promašio loptu. No, Fofana i Bade u namjeri da ga blokiraju prave prekršaj za najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Yilmaz i sigurno zabio za 0:1.

Pogledajte gol Yilmaza OVDJE.

Domaćini su se nakon početnog šoka pokušali konsolidirati čak su i par puta zaprijetili, ali u 35. minuti ostaju s igračem. Michelin je na sredini terena udario protivnika laktom u glavu za što ga je sudac nagradio drugim žutim kartonom i prijevremenim odlaskom u svlačionicu, pogledajte OVDJE.

Lille je igrača više iskoristio već u 40. minuti i to majstorijom njihovog najboljeg strijelca Buraka Yilmaza.

Pogledajte gol Yilmaza OVDJE.

U nastavku su očekivano dominirali brojčano nadmoćni gosti. Jednostavno bila je to jednosmjerna ulica, konstanto se igra odvijala na domaćoj polovici te su se redale prilike pred Lecom. Promašivali su Araujo pa Xeka, no ne i Jonathan David koji u 60. minuti posprema odbijanac iza domaćeg vratara i praktički stavlja točku na i ove utakmice.

Pogledajte gol Davida OVDJE.

Do kraja susreta smo vidjeli po par prilika s obje strane, no rezultat se nije mijenjao te je Lille stigao na korak do naslova prvaka Ligue 1. Vodeća momčad u preostala dva kola igra kući protiv St. Etiennnea i u gostima protiv Angersa te sve ima u svojim rukama.



Tagovi

Burak Yilmaz

Ostale Vijesti