REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Xavi poslije bolnog poraza od Girone ponovio istu izjavu nakon posrtaja protiv Intera: "Ovo je naša realnost"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 08:13

Trener Barcelone nije previše očajavao nakon rezultata koji je navijačima Blaugrane pružio jednu nesanu noć

Govorili su da njihovoj bajci kad-tad mora doći kraj i da bi se 'buđenje' moglo dogoditi baš na Montjuïcu. No, kako to obično biva, svi oni koji su unaprijed upisali tri boda za Barcelonu protiv Girone, dobro su se zeznuli. U neočekivanom derbiju 16. kola La Lige Xavijeva momčad nije opravdala ulogu favorita te su na kraju upisali 2-4 domaći poraz. Girona je u oba poluvremena slavila sa po 2-1, s tim da je na kraju utakmice veliku ulogu u pobjedi gostiju odigrao prekaljeni Urugvajac Stuani koji je prvo u igru ušao u 73. minuti, potom je u 80. upisao asistenciju za 1-3, da bi na kraju, u 90+5. minuti, na dodavanje Savija postavio konačnih Barcelona 2, Girona 4.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice trener poražene momčad poručio je sljedeće:

„Girona zna što radi i jako je dobra u tome. Bila je ovo izjednačena utakmica i bilo bi zasluženo i da smo mi pobijedili. Mislim da smo imali 31 udarac na gol. Pogreške u obrani su nas koštale. Imali smo svoje prilike za gol, ali oni su bili učinkovitiji. Ovo je za nas težak udarac, ali i to je naša realnost. Rezultat je loš, ali nismo loše odigrali.“

Zanimljivo, izjavu „ovo je naša realnost“ ne čujemo prvi put od Xavija. Isto je bio rekao i prije nešto više od godinu dana kad je Inter svladao Barcelonu i izbacio ih iz Lige prvaka. No, jedno je kad poklekneš od Nerazzurra, a drugo od Girone, kluba čiji je proračun vjerojatno 10 i više puta manji od onog Barcelone.

„Barcelona je u izgradnji. Moramo napraviti jedan korak natrag da bismo napravili dva koraka naprijed. Mislim da smo u ovoj utakmici zaslužili više, ali - to je nogomet. Girona ima odličnu momčad i prva je na ljestvici. A mi se moramo nastaviti boriti“, zaključio je strateg Barcelone.



Tagovi

BarcelonaXavi HernandezLa LigaGirona

Ostale Vijesti