REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Xabi ne staje, za kraj sezone postavio je još jedan cilj: “Možemo postati još 'povjesniji'“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 17:18

Ionako sjajna sezona trebala bi postati povijesna na novoj razini

Nakon osvojenog naslova pravka i prolaska u polufinale Europske lige, Xabi Alonso i dalje nije sit uspjeha. Dapače, ne staje. Postavio je sada još jedan cilj za kraj: ostati neporažen cijelu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U nedjelju će se u Dortmundu igrati posebna utakmica. Borussia Dortmund dočekuje novog njemačkog prvaka. Žuto-crni su prošle godine krajnje bolno prokockali vlastitu šansu za osvajanje naslova u posljednjem kolu remijem 2-2 kod kuće protiv Mainza, a ove sezone su Apotekari postali najveći konkurenti Bayerna. To znači da je Dortmund izgubio status najjačeg konkurenta Bayern Münchenu. Utakmica u nedjelju je prilika za BVB da budu prvi klub koji će pobijediti novog njemačkog prvaka ove sezone, ali Leverkusen neće s osvojenim naslovom usporiti.

"Prvenstvo je odlučeno, ali Bundesliga još nije gotova. Želimo poštovati konkurenciju i sve momčadi", kaže Xabi Alonso.

Osim ove misli, Španjolac ima mnogo veću motivaciju. Nakon 44 utakmice bez poraza do sada ove sezone, Werkself želi ostati neporažen. Španjolac je status "nepobjedivih" postavio na novu razinu, barem u Bundesligi.

"Prvi i najvažniji cilj je bio postati prvaci. Sada to možemo bez poraza. To bi bilo još bolje. Imamo još pet utakmica. Cilj je jasan", kaže trener prvaka.

Ionako sjajna sezona trebala bi postati povijesna na novoj razini. S pobjedom u prvenstvu, Kupu, trijumfom u Europskoj ligi - i bez poraza.

"Izvanredno je ovo što nam se događa. Ali želimo nastaviti. Možemo to učiniti i postići nešto još povjesnije."

Postigne li Xabi i taj naslov 'neporaženog', ulica u Leverkusenu neće biti spekulacija, već stvarnost koja će se realizirati munjevitom brzinom i uz podršku svih obožavatelja Werkselfa. (eg)







Tagovi

Xabi AlonsoBayer LeverkusenBundesligaBorussia Dortmund

Ostale Vijesti