Wolvesi preokretom šokirali Tottenham, poraz Evertona u povijesnoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 17:54

Spursi izgubili dobivenu utakmicu.

20. kolo Premier lige donijelo je peti prvenstveni poraz Tottenhama i to nakon što su imali vodstvo od 1-0 do 72. minute. Na Wembleyu je slavio Wolverhampton rezultatom 3-1 i time smanjio šanse Spursima da ugroze Liverpool na prvom mjestu ljestvice.

Povela je momčad Mauricija Pochettina sjajnim pogotkom Harrya Kanea u 22. minuti. Nakon asistencije Heung-Min Sona, engleski napadača je namijestio loptu na svoju slabiju, lijevu nogu i neobranjivo pogodio u suprotni kut vratara Rui Patricija.

Domaćini su imali terensku nadmoć, ali u 72. minuti Willy Boly zabija za izjednačenje nakon asistencije Joaa Moutinha. Ostalo je do kraja još dvadesetak minuta te se očekivao juriš Tottenhama, ali u 84. minuti Raul Jimenez šokira domaće igrače pogotkom s vrha šesnaesterca, nakon dodavanja Ivana Cavaleira.

Konačnih 3-1 postavio je Helder Costa tri minute kasnije nakon pravovremene asistencije Dohertya.

Tottenham je ovim porazom ostao na -6 od Redsa (uz utakmicu manje), a Manchester City bi pobjedom u ovom kolu mogao preskočiti Spurse i pobjeći im na +2.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti poraz Evertona u njihovoj povijesnoj premierligaškoj utakmici. Naime, Toffeesima je ovo bila 4500. po redu utakmica u najvišem engleskom rangu te su klub s najviše utakmica. Prvi sljedeći su Liverpool i Arsenal sa čak 385 utakmica manje.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The game<a href="https://twitter.com/OfficialBHAFC?ref_src=twsrc%5Etfw">@OfficialBHAFC</a> will be top-flight game number for us - more than any other club.<br><br>Next? <a href="https://twitter.com/LFC?ref_src=twsrc%5Etfw">@LFC</a> and <a href="https://twitter.com/Arsenal?ref_src=twsrc%5Etfw">@Arsenal</a> with <a href="https://t.co/TAyFChnjZM">pic.twitter.com/TAyFChnjZM</a></p>&mdash; Everton (@Everton) <a href="https://twitter.com/Everton/status/1078573970553823232?ref_src=twsrc%5Etfw">December 28, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Ipak, to im ništa nije značilo danas jer su na gostovanju kod Brightona poraženi minimalnim rezultatom, a jedini strijelac na utakmici bio je Jurgen Locadia u 59. minuti utakmice.

Leicester je također šokiran, i to na svom terenu od posljednjeplasirane momčadi prvenstva. U drugoj minuti sudačke nadoknade Camarasa je zabio za pobjedu Cardiffa 1-0.

Fulham je, poput Cardiffa, do pobjede stigao u sudačkoj nadoknadi. Pogodak za minimalnu pobjedu protiv Huddersfielda zabio je Aleksandar Mitrović.

Watford i Newcastle su podijelili bodove na Vicarage Roadu. Povele su 'Svrake' u 29. minuti pogotkom Rondona, a bod domaćinu donio je Abdoulaye Doucoure zgoditkom u 82. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Harry Kane

Ostale Vijesti