THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Vušković: „Ne bavim se pitanjem je li moglo bolje, zadovoljan sam. Hajduk? Želim im naslov prvaka“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.03.22. | 09:14

Standardni U21 reprezentativac jučer je i službeno postao novi igrač HSV-a, a s njemačkim velikanom potpisao je do ljeta 2025. godine

Njemački HSV jučer je i službeno otkupio Marija Vuškovića od Hajduka te s talentiranim stoperom potpisao suradnju do ljeta 2025. godine. Vušković je na počeku sezone preselio u slavni njemački klub na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa, ali Nijemci nisu morali čekati istek postojećeg ugovora da se uvjere u njegove kvalitete i da ga otkupe od Hajduka. Prvo je njemački Sky pisao kako je sve riješeno, da bi se onda nedugo nakon njih oglasili iz oba kluba i potvrdili kako je posao zgotovljen. Jasno, odšteta je poslovna tajna, ali trenutno su u opticaju dvije informacije – prva je da je Hajduk zaradio četiri milijuna eura, a druga da je taj iznos nešto manji, s tim da su Splićani zadržali postotak od sljedeće prodaje. U svakom slučaju, odrađen je sjajan posao, a Sportske novosti donose i prve reakcije 20-godišnjeg stopera kojeg mnogi uskoro vide i u A reprezentaciji.

„Moram reći da sam jako zadovoljan ovim raspletom. To je bio moj cilj od odlaska u Hamburg“, rekao je Mario Vušković na početku razgovora pa dodao:

„Na početku je bilo zaista teško. Morao sam se priviknuti na nove uvjete, nove zahtjeve igre. S 19 godina sam otišao od kuće, nisam znao jezik… Trebalo je malo vremena za adaptaciju“, priča Vušković.

Inače, njegov HSV je trenutno na sedmom mjestu 2. Bundeslige sa samo sedam bodova manje od vodećeg Darmstada 98 pa je tako do kraja sezone sve moguće. Hrvatski stoper igra standardno, a on je 10. Hrvat koji igra za kultni njemački klub od osamostaljenja. Najveći trag u HSV-u ostavili su Ivica Olić i Mladen Petrić koji kombinirano imaju 279 nastupa i 112 golova za klub, dok je prije Vuškovića boje HSV-a branio Alen Halilović.

„U Hajduku sam napravio veliki iskorak, afirmirao se i stekao temelje za nove izazove. HSV mi je ponudio upravo ono što sam htio, iskorak u karijeri. Zato se ne bavim pitanjem je li moglo bolje, jesam li mogao negdje drugdje otići. Tu sam i jako sam zadovoljan u Hamburgu“, dodaje branič koji jasno prati razvoj događaja u HNL-u.

„Hajduku želim naslov prvaka, ali izabrao sam svoj put na kojem želim da s HSV-om izborim ulazak u finale Kupa i povratak u Bundesligu“,dodao je standardni U21 reprezentativac.

Cijeli razgovor Marija Vuškovića pročitajte OVDJE


Tagovi

Mario VuškovićHajdukHSV

Ostale Vijesti