REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Vrsaljko ispao iz Europe, Bašić u Konferencijskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 20:42

U kasnijem terminu nas čeka još osam utakmica

Osam parova Europske lige odigrano je u ranijem terminu od 18.45.

Skupina E donijela nam je okršaj Šerifa i Omonije iz Nicosije te Real Sociedada i Manchester Uniteda.

Šerif u fotofinišu je svladao posljednjeplasiranu Omoniju,1:0, ali to mu nije baš ništa značilo u poretku jer su Real Sociedad i Manchester United već ranije osigurali prva dva mjesta. Za moldavski je sastav zabio Akanbi u 87. minuti susreta.

United je uspio svladati Real Sociedad golom u 17. minuti. Asistirao je Cristiano Ronaldo, a zabio Alejandro Garnacho. Ta su se dva kluba raspodijelila na vodećim mjestima skupine. Španjolci su prvoplasirani, dok su Crveni vragovi drugi.

U skupini F sve su momčadi završile s jednakim brojem bodova, sve četiri momčadi imaju osam bodova na svome kontu. Midtjylland je poveo protiv Sturma iz Graza u 15. minuti susreta. Andres Dreyer je sam prošao kroz obranu gostiju i svladao golmana bez većih problema za 1:0, a potom je u 72. isti igrač povisio na konačnih 2:0.

U istoj skupini Feyenoord je s 1:0 svladao Lazio i tako će nastaviti svoj put u Europskoj ligi. Strijelac jedinog gola je bio Santiago Gimenez u 64. minuti koji je zabio nakon što je odgurnuo svog čuvara. VAR je pregledavao tu situaciju, ali je odlučeno da je ona čista i da gol vrijedi. Toma Bašić igrao je do 67. minute za Lazio. Feyenoord je prvi, Midtjylland drugi, dok će Lazio svoj put nastaviti u Konferencijskoj ligi, a Sturm ispada iz Europe.

U skupini G Olympiacos je završio svoj europski put. Nantes je bio bolji rezultatom 2:0, a u završnici je zabio Mostafa Mohamed na asistenciju Blasa u 79. munuti susreta, a potom je asistent postao strijelac. Zabio je u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2:0. Tom pobjedom Nantes je stiao do drugog mjesta i nastavka natjecanja u međurundi Europske lige, dok će Qarabag u Konferencijsku ligu. Olympiacos je još ranije izgubio sve izglede za prolazak dalje. Šime Vrsaljko odigrao je drugo poluvrijeme za domaći sastav.

Freiburg je remizirao s Qarabagom 1:1. Gol za njemački sastav je pao već u 25. minuti. Iz penala je precizan bio Nils Petersen. Nastavak nam je donio samo silne kartone i jedan gol. Prvo zbog dosuđenog pa ponštenog penala za domaći sastav, a potom i zbog poništenog gola Qarabagu. U cijeloj zbrci je zbog rasprave Kevin Medina zaradio izravan crveni karton zbog faula. u sudačkoj nadoknadi je Qarabag ipak stigao do izjednačenja. Zabio je Kwabena.

U skupini H Monaco je deklasirao Crvenu zvezdu u pravoj drami rezultatom 4:1, dok j Trabzonspor slavio protiv Ferencvarosa s minimalnih 1:0. Za Monaco je tri puta zabio Kevin Volland, a četvrti gol je bio autogol Milana Rodnića. Za srpski sastav je na 3:1 smanjio Kandga, a potom je Pešiću poništen gol za 3:2 koji bi sigurno donio dodatna uzbuđenja, ali VAR ih nije dozvolio. Jedini gol drugog susreta skupine zabio je u sedmoj minuti Anastasios Bakasetas.

Ipak, Ferencvaros i Monaco nastavljaju svoj put u Europskoj ligi, dok turski sastav ide u Konferencijsku, a Beograđani završavaju svoj europski put.

Još ranije su prva mjesta u skupinama G i H osigurali Freiburg i Ferencvaros, kao i Betis i Union Saint-Gilloise u skupinama C i D, dok će od 21 sat pasti odluka o putnicima dalje iz skupina A i B. 

U međurundi Europske lige drugoplasirani iz skupina igrat će protiv trećih iz skupina Lige praka, a to su Ajax, Barcelona, Juventus, Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Šahtar i Sporting.

(hina/eg)






Tagovi

Europska ligaFeyenoordLazioMidtjyllandSturm GrazJuan MonacoMonacoCrvena zvezdaOlympiacosNantesQarabagFreiburgReal SociedadManchester UnitedŠerifOmonia NicosiaTrabzonsporFerencvaros

Ostale Vijesti