Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Vraća se Benrahou, no hoće li otići mlada nada?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 08:41

Očekuje se odluka o Pukštasu i finale Kupa

Nakon što je arhiviran derbi u kojemu se Dinamo okitio naslovom prvaka u Poljudu, Hajduk se okrenuo ostatku sezone. Ključna utakmica za trofej Kupa na rasporedu je 24. svibnja sa Šibenikom na Rujevici. Rabuzinovo sunce u vitrinama nameće se kao obveza nakon što je u prvenstvu propuštena prilika kada se sastavu Ivana Leke Dinamo nudio.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva sljedeća utakmica je s Lokomotivom u Kranjčevićevoj u nedjelju u koju bi Hajduk trebao ući jači za Yassinea Benrahoua koji je kao i Agustin Anello odradio suspenziju zbog žutih kartona.

S Marokancem na poziciji polušpice Hajduk je nešto bolji budući da je Benrahou igrač poteza, može podvaliti i pogoditi s distance što je dokazao otkako je prekomandiran na poziciju iza Marka Livaje.

Također, u ovom tjednu očekuje se odluka kluba hoće li na Svjetsko prvenstvo do 20 godina pustiti mladog Rokasa Pukštasa koji se nalazi u rosteru Amerikanaca za natjecanje koje se u Argentini održava od 20. svibnja do 11. lipnja.

Pukštas je protiv Dinama igrao polušpicu, a povratkom Benrahoua nameće se pitanje je li on neophodan Bijelima za objektivno jednu važnu utakmicu, onu sa Šibenikom. Kako Pukštas igra i na desnom krilu, valja napomenuti da na tom mjestu nakon povratka od ozljede vrlo dobro igra Emir Sahiti.

Hoće li Hajduk pustiti Pukštasa koji bi se već ranije trebao priključiti pripremama, odluka je na klubu, potvrdio je to i Leko, a za mladoga igrača šteta bi bilo propustiti svjetski sajam talenata jer će svakako biti viđen a u Hajduku se već dokazao dobrim igrama.

Kvalitetan nastup u Argentini samo bi mu podignuo vrijednost, no pričekajmo još neko vrijeme dok se ne oglase s Poljuda. (dku)




Tagovi

Yassine BenrahouRokas PukštasIvan LekoHajdukNK ŠibenikHrvatski nogometni kupPrva HNL

Ostale Vijesti