JOHN SIBLEY/Action Images
JOHN SIBLEY/Action Images

Virgil van Dijk: Messi je i dalje najbolji na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 15:10

Nizozemski stoper odgovarao je na brojna pitanja.

Liverpoolov stup obrane Virgil van Dijk u intervjuu za Sky Sports odgovarao je na mnoga pitanja koja su postavljali obožavatelji. Ovo je jedan od prvih njegovih opširnijih medijskih istupa nakon zaliječenja gadne ozljede koljena koju je zaradio u duelu s Jordanom Pickfordom prošle sezone.

Na pitanje protiv kojeg ofenzivca mu je bilo najteže igrati u dosadašnjoj karijeri bez razmišljanja je dao odgovor – Lionel Messi.

„Mislim da je još uvijek najbolji igrač na svijetu. Nevjerojatne su brojke koje Cristiano Ronaldo i on bilježe već više od desetljeća i što su sve postigli, ali najteže mi je bilo igrati protiv Messija. Imali smo veoma tešku večer protiv njega u Barceloni kada su nas pobijedili 3:0, srećom na Anfieldu smo uspjeli preokrenuti“.

Od napadača novije generacije izdvojio je Erlinga Haalanda:

„Poseban je napadač. Jak je i brz, a ima još kvaliteta koje zagorčavaju život braničima. Igrali smo dvije utakmice protiv njega dok je bio u Salzburgu, na Anfieldu nam je zabio, a obje utakmice bile su jako teške. Agresivan je, direktan, kao neka jača verzija Jamieja Vardyja. Nije loše za tako mladog igrača.“

Na pitanje o najboljim igračima na svojoj poziciji rekao je kako ih ima toliko puno, ali neke je ipak izdvojio:

„Od starijih Sergio Ramos, Thiago Silva i Gerard Pique, Barceloni trenutno ne ide dobro, ali imam puno poštovanja za ono što je postigao. Sviđa mi se Laporte, ali i Rüdiger. Mislim da je imao fantastičnu sezonu. Nakon što sam sada prošao kroz ozljedu koljena poštujem ga još više, jer je i on u prošlosti imao takvu. Imam veliko poštovanje za sve vrhunske braniče. Nakon utakmice s Milanom prišao sam Paolu Maldiniju. Htio sam mu zahvaliti jer mi je poslao svoj potpisani dres dok sam bio ozljeđen. On je legenda ove igre.“

Za kraj, govorio je o naročitoj motivaciji za ovu sezonu koju je izvukao iz iskustva teške ozljede i želje za natjecanjem. U drugoj polovici prošle sezone bilo je bolno očigledno koliko njegovo odsustvo unazađuje Liverpoolovu obranu. Ako se po jutru dan poznaje, Redsi bi ove sezone mogli biti sudionik tijesne utrke za prvaka.  

Podsjetimo, 2019. godine van Dijk je ispred Messija i Ronalda odnio UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u Europi, ali očigledno omalenog Argentinca i dalje smatra najizazovnijim protivnikom. Njihov posljednji sraz u Ligi prvaka kada je Liverpool preokrenuo 3:0 iz prve utakmice pamtit će još dugo, a ova sezona nam možda donese još sadržaja za povijesne knjige.


Tagovi

Virgil van DijkLionel MessiLiverpool

Ostale Vijesti