REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Viole se složile: Vlahović seli u Torino, Stara dama plaća 67 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 08:24

Zaradit će Fiorentina i kroz bonuse

Dugo se kuhao transfer srpskog golgetera Dušana Vlahovića iz Fiorenitne. Dug je popis europskih velikana koji su ga htjeli u svojim redovima. Arsenal je primjerice pokušavao preseliti ga u Premier ligu, ali u tome nisu uspjeli. Vlahović ostaje u Italiji, ali ne u Firenci.

Juventus i Fiorentina ušli su u pregovore, a onda je došlo i do dogovora. Vlahović seli u Torino i to za 67 milijuna eura koliko će Stara dama platiti Violama. Inkasirat će Fiorentina još 3 milijuna eura kroz bonuse kad zaigra srpski napadač za Juve. Kad se sve to zbroji još je manje o do prvotne cijene koju su izvjesili za srpskog golgetera u Firenci, a ona je iznosila nedavno 80 milijuna eura, javlja MozzartSport.

Kako se bližio kraj zimskog prijelaznog roka, rasla je i nervoza na Artemio Franchiju jer su ga željeli prodati sad za visoku cijenu. Na ljeto bi ona pala s obzirom da mu je isticao ugovor 2023. koji je imao s njima i ovo je bio posljednji trenutak za ozbiljniju zaradu. Nudio je prvo Juve 30 milijuna eura i Dejana Kuluševskog, ali to je rezolutno odbijeno u Firenci gdje se samo vrednovao keš.

A vrednovao se i zbog ne baš velike ljubavi između Viola i Stare dame. Pamti se još u Firenci kad su im odveli jednog od najveći dragulja '90. Roberta Baggia za kojeg je Juve platio tada rekordan iznos, ali navijači nikad nisu prožvakali taj transfer.

Kad ovaj transfer postane služben bit će i najveći izlazni Fiorentine u povijesti. Prvo mjesto trentuno drži Rui Costa transferom u Milan od 41.32 milijuna eura, a na drugom je Federico Bernardeschi za 40 milijuna baš u Juventus.

Vlahović trenutno dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Cirom Imobilleom, a zabili su po 17 golova i dva puta asistirali.


Tagovi

Dušan Vlahović

Ostale Vijesti