REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Viktoria Plzen slavila 10-0, idući Dinamov protivnik nalazi se strašnoj formi

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 11:44

U zadnjih 16 utakmica u svim natjecanjima upisali su 15 pobjeda

Idućeg četvrtka u 21 sat Dinamo će u Maksimiru ugostiti 'starog znanca' Viktoriju iz Plzena u sklopu trećeg kola Konferencijske lige. Viktoria predvodi ljestvicu sa šest bodova, a slijede je Ballkani i Astana. Dinamo u ovoj utakmici mora slaviti budući da dva tjedna kasnije gostuje kod Viktorije u Plzenu i s dva negativna rezultata kompromitirao bi si svoje prilike za plasman u nokaut fazu natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, Dinamo će morati odigrati puno bolju utakmicu nego protiv Ballkanija 5. listopada, budući da je Viktoria i prije početka grupne faze natjecanja okarakterizirana kao glavni konkurent za prvo mjesto, a posebno jer se češki predstavnik nalazi u izvanserijskoj formi. Naime, Viktoria je prvenstvo otvorila s minimalnim porazom od Teplica, potom je remizirala s kosovskom Dritom u kvalifikacijama za Europsku ligu, a onda i s Hradecom iz Kralovea u prvenstvu. U idućih 16 utakmica, Viktoria je upisala nevjerojatnih 15 pobjeda i samo jedan poraz, krajem rujna od prvaka Sparte u Pragu.

Zbog lošeg starta prvenstva, i jednog boda u uvodna dva kola, a onda i poraza od Sparte, Viktoria je treća na ljestvici sa sedam bodova manje od Sparte i pet manje od Slavije iz Praga. No, idući Dinamov protivnik ima i utakmicu manje, tako da zaostatak mogao biti -4, odnosno -2 u odnosu na praške velikane.

Nakon tog remija s Hradecom u drugom kolu, Viktoria je izbacila Dritu (2-1), zatim i Gziru (ukupno 6-0) i Tobol (ukupno 5-1) u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u kojoj je u prva dva kola, doduše teže od očekivanog, svladala Ballkani (1-0) i Astanu (3-2). U prvenstvu su redom padali Ostrava (3-1), Češke Budjejovice (5-2), Sigma Olumunc (2-1), Bohemians (2-0), Zlin (7-1), Pardubice (6-2) i Jablonec (3-2).

Viktoria je jučer započela i svoj put u trećem ovosezonskom natjecanju, češkom MOL kupu. U prvom kolu Viktoria je išla na noge vodećoj momčadi jedne od četvrtih liga Češke, iz grada Marianske Lazne, Viktoria ne samo da se lagano obračunala s ambicioznim četvrtoligašem, već mu je utrpala 10 komada. Do odmora za semaforu je pisalo 3-0, a momčad iz Plzena u nastavku utakmice zabila je još sedam pogodaka.

Najefikasniji pokazali su se Matej Vydra i Obalobjelokošćanin Ibrahim Traore koji su zabili svaki po tri gola. Prvi pogodak na utakmici zabio je Jan Sykora iz kaznenog udarca u devetoj, a preostala tri ubacili su igrači s klupe, Adam Vlkanova i Jan Kopic, koji je ušao u 75. umjesto Traorea i do kraja utakmice zabio deveti i 10. pogodak za plzensku momčad.

Viktoria je tako u posljednjih 16 utakmica zabila 53 pogotka, što ispada gotovo 3.3 po susretu. Najviše ih je zabio mladi (devet) nigerijski napadač Rafu Durosinmi (20), koji je dobio poštedu protiv Marianskih Lazni, slijedi ga već spomenuti Traore (35) sa sedam pogodaka, a ofenzivni veznjak Pavel Šulc zabio je šest.

Sve u svemu pred Dinamom je jedan vrlo zahtjevan, ali i efikasan protivnik... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Viktoria PlzenKonferencijska ligaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti