Reuters
Reuters

VIDEO Epska večer u Ligi prvaka, Barcelona si pucala u nogu i poklonila PSG-u polufinale, Borussia izdominirala Atletico!

uto. 16.04.24. | 23:00

Parižani su s 4-1 razbili Barcelonu koja je imala sve u svojim rukama do isključenja Arauja u 29. minuti, dok je BVB potpuno zasluženo pobijedila El Choline ratnike koji ovaj put sa svojim antinogometnom nisu mogli dalje od četvrtfinala.

PSG i Borussia Dortmund prva su dva kluba koja će ove sezone igrati u polufinalu Lige prvaka! PSG je s 4-1 razbio Barcelonu, Mbappe je poentirao dvaput, ali je utakmicu prelomio crveni karton Arauja u 29. minuti, dok je BVB u jednoj pravoj nogometnoj poslastici na krilima Sabitzera s 4-2 pobijedila Atletico koji je ovog utorka na Westfalenu odigrao očajnu utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad su u 'prvom poluvremenu' u Parizu slavili s 3-2, mnogi su vjerovali da će Barcelona ovog utorka samo 'odraditi posao' protiv PSG-a, ali na kraju su sami sebi pucali u nogu te praktički poklonili PSG-u polufinale koji je Blaugranu potopio s uvjerljivih 4-1.

Prvih 45 minuta na Montjuïcu bilo je spektakularno! Barcelona je u prvih 29 minuta kontrolirala sve, došli su do ranog vodstva nakon što je sjajni Yamal poput najboljeg konobara na svijetu poslužio Raphinhu koji je izbliza, u 12. minuti, zabio za 1-0, ali je onda jedan nesmotren potez Arauja sve promijenio.

Barcola se zavukao iza leđa Urugvajca, s lijeve strane sjurio se prema 16-ercu domaćina, a Araujo ga vuče, odnosno sapliće, na samom vrhu 16-erca, nakon čega mu je rumunjski arbitar István Kovács, nesuđeni djelitelj pravde na Jadranskom derbiju, već u 29. minuti pokazao put prema svlačionici.

Točno 10 minuta nakon što je Araujo napustio teren, PSG se vratio u život. Raspoloženi Barcola je s lijeve strane uputio prizemni ubačaj kojim je tražio Mbappéa, najbolji igrač Parižana promašio je loptu, ali drugu vratnicu školski je zatvorio donedavni krilni napadač Barcelone Dembele koji je tako opet zabio ‘svojima’

Do kraja prvog dijela PSG je propustio još jednu sjajnu priliku preko Dembelea, a Barcelona se iz komotne situacije dovela u velike probleme…

U drugom dijelu dogodilo se sve ono što se moglo i očekivati. Barcelona se povukla, PSG krenuo s dominacijom, a nakon samo sedam minuta Vitinha je bio precizan za 2-1 prednost gostiju. Portugalca nitko nije napadao, on je bio sam na 20-ak metara od gola, precizno odapeo te lijepo matirao nemoćnog Ter Stegena.

Samo dvije minute nakon tog pogotka je Xavi, nakon što je nogom napucao reklamnu ogradu, dobio crveni karton, a njegova frustracija prelila se i na momčad koja jednostavno nije mogla nego pokleknuti.

Dembele je u 60. minuti izborio najstrožu kaznu nakon što ga je srušio Cancelo, da bi onda Mbappé bio precizan s bijele točke. Već tada je bilo jasno kako Barcelona nema ni ideju, ali ni kvalitetu da s igračem manje svlada PSG, a kad su se na kraju u potpunosti otvorili i bacilli sve karte u napad je sijevnula jedna kontra gostiju koju je na kraju realizirao Mbappé.

Barcelona - PSG 1-4 (3-2)

Strijelci: 1-0 Raphinha (12., Yamal - pogodak pogledajte OVDJE), 1-1 Dembele (40., Barcola - pogodak pogledajte OVDJE), 1-2 Vitinha (54., Hakimi - pogodak pogledajte OVDJE), 1-3 Mbappe (61., 11.m - pogodak pogledajte OVDJE), 1-4 Mbappe (89. - pogodak pogledajte OVDJE)

Borussia Dortmund odigrala je čudesno u uzvratu na Westfalenu te su svoju ponajbolju predstavu ove sezone naplatili pobjedom 4-2 protiv Atletica s kojom su se tako uspjeli plasirati i u polufinale Lige prvaka! Briljantnu utakmicu odigrao je Marcel Sabitzer koji je dvaput asistirao, a onda i sam poentirao, dok je Atletico odigrao iznimno loše te na kraju mogu biti zadovoljni da pobjeda domaćina nije bila još uvjerljivija!

Prvo poluvrijeme na Westfalenu u potpunosti je pripalo domaćinu. Sabitzer je već u trećoj minuti promašio nevjerojatnu priliku, potom je dvije minute kasnije Morata na drugoj strani propustio realizirati situaciju jedan na jedan, a taj promašaj kapetana La Roje u bio je svojevrsni vjetar u leđa domaćinu koji je nakon toga zagospodario terenom.

Atletica nije bilo za vidjeti! BVB je pleo mrežu oko 16-erca domaćina, a onda je 34.minuti, nakon lijepog dodavanja Hummelsa, Brandt prvo ‘otresao’ Witsela, a onda i zabio za 1-0. Pet minuta kasnije, mladi Nizozemac Maatsen sjajno je poentirao ljevicom za 2-0, a s tim rezultatom se na kraju otišlo i na predah.

A onda, u drugom dijelu – čudo!

Atletico je došao do 2-2 iz praktički jedine dvije poluprilike. Prvo je Hummels zabio autogol u 49., da bi onda 15 minuta kasnije Correa nakon jednog flipera pospremio loptu u mrežu. Izgledalo je kako će Atletico još jednom ‘učiniti Atletica’, ali BVB je na krilima čudesne publike došla do brza dva pogotka s kojima su pokazali kako ova večer pripada njima!

U 71. je Füllkrug prekrasno, školski, idealno poentirao glavom nakon izvrsnog ubačaja s lijeve strane Sabitzera, da bi onda austrijski veznjak tri minute kasnije i sam postigao pogodak s kojim je okrunio svoju čudesnu predstavu.

Borussia je potpuno zasluženo izborila polufinale Lige prvaka, kad se sve zbroji i oduzme bili su bolji u ova dva ogleda protiv Atletica, s tim da će El Chola Simeonea još dugo proganjati onaj pogodak Hallera iz 81.minute u prvoj utakmici. Da toga nije bilo, teško bi Borussia uspjela kreirati ovakav preokret na Westfalenu…

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (1-2)

Strijelci: 1-0 Brandt (34., Hummels - pogodak pogledajte OVDJE), 2-0 Maatsen (39., Sabitzer - pogodak pogledajte OVDJE), 2-1 Hummels autogol (49. - pogodak pogledajte OVDJE), 2-2 Correa (64. - pogodak pogledajte OVDJE), 3-2 Füllkrug (71., Sabitzer - pogodak pogledajte OVDJE), 4-2 Sabitzer (74. - pogodak pogledajte OVDJE)


Tijek utakmica:


Tagovi

Liga prvakaAtletico MadridBorussia DortmundBarcelonaPSG

Ostale Vijesti