REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

VIDEO United slavio i u Španjolskoj, katastrofa Jovićevića i Šahtara

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 20:51

Saznali smo prve putnike u četvrtfinale Europske lige

Vrlo vjerojatno najteži posao večeras u utakmicama Europske lige imao je Betis koji je s Old Trafforda u Španjolsku ponio rezultat 1:4. No španjolski sastav nije uspio slaviti niti na svom terenu na kojem je poražen 1:0 pogotkom Marcusa Rashforda i United je potvrdio prolazak u četvrtfinale.

Mancheter United je u prošlom prvenstvenom kolu odigrao skromnih 0:0 sa Southamptonom i tako potvrdio da se još uvijek nije oporavio od onog propisnog sramoćenja od Liverpoola. No, tri gola razlike su uoči ove utakmice ipak bila dovoljna rezultatska zaliha da bi Crveni vragovi mogli doći sasvim opušteni u Španjolsku.

Iako je domaćin morao hvatati veliki zaostatak, gosti su ipak bili superiorniji protivnik tijekom većeg dijela utakmice. United je imao 55 posto posjeda lopte, 17 udaraca prema vratim i četiri u okvir.

A utakmicu je riješio najbolji igrač kluba ove sezone – Marcus Rashford. Nakon što se prije toga našao u nekoliko izglednih prilika u kojima se istaknuo nepreciznošću, u 56. minuti je konačno došao na štih. Loptu mu je doturio Casemiro, a engleski reprezentativac opalio punom nogom, iz koraka, i to s preko 20 metara u daljnji kut Betisovog gola. Rashford je osjetio da ga igrači Betisa ne shvaćaju ozbiljno, budući da oko njega nije bilo nikog u tom trenutku i odlučio je kazniti takav propust.

Pogodak Rashforda pogledajte OVDJE

A najgore se večeras proveo Šahtar Igora Jovićevića i Nevena Đuraseka. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, Feyenoord je na svoje De Kuipu razmontirai ukrajinski sastav, slomivši ga s konačnih 7:1.

Kakva ga večer očekuje, Jovićević je shvatio već u devetoj minuti kada je Gimenes pogodio za 1:0. Do poluvremena su još dva pogotka odsjela u mreži gostiju, a oba je potpisao Kokcu. Prvo je zabio za 2:0 u 24. na asist Szymanskog, a onda je i u 38. minuti realizirao jedanaesterac.

U nastavku je Idrissi zabijao u 49. i 60. minuti, Jahanbakhsh je pogodio u 64. a Danilo u 67. za nevjerojatnih 7:0.

Čast Ukrajinaca spasio je Kelsy golom u 87. minuti utakmice.

Golove s utakmice pogledajte  OVDJE

Što se ostalih utakmica tiče, Sevilla je unatoč porazu od 1:0 kod Fenera s ukupnih 2:1 prošla dalje, dok je Juventus pobjedom 2:0 nad Freiburgom također bukirao ulazak među najboljih osam. (pz)



Tagovi

Europska ligaManchester UnitedŠahtarIgor Jovićević

Ostale Vijesti