REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

VIDEO Tudor nije uspio i drugi puta iznenaditi Juve: Chiesa i Vlahović odveli Staru damu do pobjede nad Laziom!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 22:42

Torinski sastav je bio bolji protivnik večeras...

Prije tri dana Igor Tudor je zabilježio magični debi na klupi Lazija i u tvrdoj utakmici na koncu 'ukrao' pobjedu Staroj dami. Bilo je to u okviru Serie A, no večeras, u prvom ogledu polufinala Kupa Italije nije se jednako proveo: Juventus je s 2-0 slavio pred svojim navijačima i uzvratio hrvatskom strategu za prvenstveni poraz. I to sasvim zasluženo, dok je prvo poluvrijeme bilo kudikamo izjednačenije, u drugom dijelu su nogometaši Juvea u potpunosti zagospodarili terenom te energičnom i nadahnutom izvedbom izbili zrak iz pluća pomalo potrošenog Lazija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom dijelu se najzanimljivija scena odvila u 12. minuti kada je Mattias Vecino klizećim startom osigurao u svom kaznenom prostoru osigurao Juventusu jedanaesterac koji je glavni arbitar Davide Massa ubrzo i poništio nakon konzultacije s VAR-om.

Prvi dio je do kraja protekao u ne pretjerano zanimljivom, ali ravnopravnom nadmetanju.

Drugi dio je bio sasvim druga priča – Juve je od samog starta jurnuo po pogodak i vrlo brzo je kapitalizirao očigledno bolju igru. Pogotku Chiese kumovala je nevjerojatna pogreška obrane Lazija koja je dozvolila da ju presiječe majstorska lopta Cambiasa, ali koja je putovala 30-ak metara prije nego je pronašla Chiesu koji se zatim sjurio u 16-erac i smirenim udarcem matirao Mandasa za 1-0.

Preuzeo je Lazio terensku inicijativu nakon tog gola, ali ona je bila kratkog vijeka. Nakon nekoliko sporadičnih napada, Juve je uzeo posjed i ponovno bio glavni protagonist zbivanja na terenu. Takva igra donijela je sastavu Massimiliana Allegrija i drugi pogodak kojom je utakmica ubijena. 'Krivac'? Dušan Vlahović. Dobio je ofenzivac Juvea loptu u gornjem desnom kutu terena, ušao je u 16-erac, biciklima izludio Casalea otvorivši si prostor za ljevicu koja je odsjela u suprotnoj maloj mrežici za Juventus 2 Lazio 0 i veliku prednost za drugu utakmicu u Rimu.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Coppa ItaliaJuventusLazioIgor TudorFederico ChiesaDušan Vlahović

Ostale Vijesti