REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Tresla se brda, rodio se - remi: Liverpool razbio City u drugom dijelu, ali Klopp je ostao bez pobjede protiv najvećeg rivala

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 18:33

Gvardiol je utakmicu odgledao s klupe, dok je Kovačić u igru ušao u 69. minuti umjesto De Bruynea kojem ta promjena nije najbolje 'sjela'...

U utakmici od velikog i posebnog značaja za Kloppa i Guardiolu, koji bez ikakve sumnje spadaju među najveće mastermindove u povijesti nogometne igre, pobjednika na kraju nije bilo. Ogled Redsa i Građana na Anfieldu ne samo da je bio derbi kola ili derbi dana, već su ga mnogi označili i utakmicom mjeseca, s tim da se u pojedinim engleskim medijima za ovaj susret moglo pročitati kako je riječ o najvažnijoj utakmici ove sezone u Premier ligi. I kako to obično biva, kad je ulog tako velik, onda rapsodija izostane. Konačan rezultat bio je 1-1, s tim da su oba pogotka, u sudaru dva dijametralno različita stila igre, došla nakon prekida. City je poveo u prvom dijelu kad Stones poenitrao glavom nakon udarca iz kuta u 23. minuti, dok je konačan rezultat u 48. minuti postavio Liverpoolov igrač s brojem 10 na leđima, Alexis Mac Allister, koji je sjajno realizirao najstrožu kaznu koju je sjajno izborio Nunez, odnosno skrivio Ederson.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Guardiola je utakmicu započeo s hrvatskim dvojcem na klupi, a zanimljivo je bilo i kako se odlučio za 3-2-4-1 sustav kojeg je on ‘patentirao’. S druge strane, Klopp, koji na kraju sezone napušta klupu Liverpoola, nije mogao od prve minute na teren poslati neke od svojih nositelja poput Salaha i Robertsona, a iako njihove zamjene nisu loši igrači, razlika se mogla i golim okom uočiti kad je spomenuti dvojac (61.minuta) ušao u igru.

City je u prvom dijelu bio bolji. Osim što je Stones zabio u 23.minuti nakon dodavanja De Bruynea iz kornera, Građani su do pogotka mogli i u nekoliko drugih situacija, samo što im je uvijek nedostajao onaj ‘posljednji pas’ kako bi na veliku kušnju stavili Kellehera.

No, imao je i Liverpool svoje prigode. Mladi Bradley zaprijetio je u 14. minuti, Diaz je bio opasan u 19. i 42. minuti, a jednu kvalitetnu priliku propustio je i Szoboszlai u 32. minuti kad je opasno zaprijetio udarcem glavom.

Klopp je na predahu očito odradio jedan motivacijski govor, a nošeni glasnom podrškom navijača na Anfieldu, domaćin je već u ranoj fazi drugog dijela došao do izjednačenja. Nunez je sjajno anticipirao pogrešku u obrani Građana, Ederson je istrčao, neporezno ga pokupio te Michael Oliver nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku. Mac Allister je sjajno izveo najstrožu kaznu, a iako ga je Ederson ‘pročitao’, udarac Argentinca bio je nebranjiv.

Taj pogodak bio je veliki vjetar u leđa za Redse koji su u potpunosti razbili Građane u nastavku, ali do pogotka jednostavno nisu uspjeli doći. A imali su prilika. Najbolju je zapucao Diaz koju mu je čudesnim dodavanjem pripremio Salah svega dvije minute nakon ulaska u igru, ali u ključnom trenutku Kolumbijac se okliznuo pa je tako prilika iz 63 .minute otišla u nepovrat.

Liverpool je ‘pojeo’ Građane u sredini, a toga je bio svjestan i Guardiola koji je bio prisiljen iz igre izvaditi De Bruynea već u 69.minuti (umjesto njega ušao je Kovačić), što Belgijcu nije najbolje sjelo. Kovačić nije bio ništa bolji ni gori od ponajboljeg veznjaka svijeta, odnos snaga na terenu se nije promijenio, ali usprkos dominaciji Liverpool do pogotka koji bi im osigurao pobjedu nije uspio doći.


Ovaj remi tako najviše slave – u Londonu. Preciznije, u crvenom dijelu Londona. Liverpool se s 64 boda izjednačio s vodećim Arsenalom, ali Topnici su zbog bolje gol razlike i dalje na vrhu. Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola, a borba za naslov dugo nije bila ovako uzbudljiva. (I.A.S.)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)



Tagovi

LiverpoolManchester CityPremier ligaAlexis Mac AllisterJohn StonesJurgen KloppPep Guardiola

Ostale Vijesti