VIDEO: Što radiš Dario!? Kako je peti sudac spasio Pescaru i Župarića!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 09:43

Kontroverzna situacija u 79. minuti utakmice između Pescare i Napolija!

Pescara može biti itekako zadovoljna svojom prvom utakmicom po povratku u Serie A. Sinoćnji remi s itekako favoriziranim Napolijem (2-2) i osvojeni bod mogao je lako biti pretvoren u tri, samo da je bilo malo više koncentracije.

Pescara je već u 35. minuti vodila 2-0 golom Caprarija, nakon što je u 8. minuti povela preko Benalija. Dva brzopotezna zgoditka Mertensa u 60. i 63. su stvari  vratile na početak, a tu priči nije bio kraj.

U 79. minuti Napoli je mogao nominalno doći i do pobjede preko kaznenog udarca, no on se pretvorio u kontroverznu situaciju čiji je akter bio naš Dario Župarić, koji je ušao za momčad domaćina tek osam minuta ranije.

Nakon jednog kornera gostiju vratar Pescare Albano Bizzari je izboksao loptu pred Albiolom, a Župarić je u nastojanju da je izbije iz svog šesnaesterca okrznuo debitanta u dresu Napolija, Zielinskog, kopačkom u glavu. Zielinski je naravno odmah pao na pod, a sudac Giacomelli je pokazao na najstrožu kaznu.

Međutim, da peti sudac iza gola ponekad ima svoju konkretnu svrhu dokazao je sinoć Rocchi, koji je signalizirao kako nije riječ o jedanaestercu za Napoli. Nakon konzultacija s pomoćnikom, Giacomelli je povukao odluku i tako vjerojatno spasio bod Pescari. Što se dogodilo?

„Dogodilo se to da je sudac iza gola, Rocchi, upozorio glavnog suca da sam fauliran, ali Giacomelli isprva nije čuo to“, izjavio je nakon utakmice vratar Pescare Bizzarri.

„Ako pogledate ponovljenu snimku, ja nisam ni mogao vidjeti Župarićev start jer su dva igrača Napolija sjedila na meni u petercu“

I zaista, ako pogledate snimku, izgleda kako je Raul Albiol napravio prekršaj nad golmanom u petercu. Giacomelli je naknadno prihvatio obrazloženje Rocchija; a što bi vi rekli na to?

Pogledajte i procijenite sami; situacija počinje na 1:33! 

(Foto: screenshot Youtube)


Tagovi

Dario ŽuparićPescaraPiotr Zielinski

Ostale Vijesti