Screenshot
Screenshot

VIDEO Sosa kakvog još nismo vidjeli: Pretrčao pola terena i uključio se u žestoko naguravanje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 07:15

Hrvatski reprezentativac igrao je do 66. minute uzvrata playoffa za ostanak u Bundesligi.

Nakon 3-0 pobjede u Stuttgartu, Švabe su sinoć potvrdile ostanak u Bundesligi svladavši HSV u Hamburgu s 3-1. Domaćini su fenomenalno otvorili susret, već u 6. minuti Sonny Kittel zabio je za vodstvo, no sve je bilo riješeno u periodu od 48. do 64. minute kada je Enzo Millot dva puta pogodio za Stuttgart i gostima donio nenadoknadivu prednost. Ukupnih 6-1 za Švabe postavio je Silas Katompa Mvumpa u petoj minuti sudačke nadoknade.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je upisao dvije asistencije, hrvatski reprezentativac Borna Sosa jučer nije imao konkretan učinak, iz igre je izašao dvije minute nakon drugog Millotovog pogotka, pri rezultatu 2-1 za Stuttgart i nakon što je zaradio žuti karton.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, nakon pogotka ua 1-2, ukupnih 1-5 gostujući igrači slavili su pred domaćim kompom, a to je dodatno frustriralo domaćine koji nikako da se vrate u Bundesligu. Krenuo je obračun. Brzo su doletjeli igrači HSV-a, počeli se naguravati s gostima, a u cijelu tu vrevu uletio je i Borna Sosa (pozicija mu je inače na dijametralno suprotnoj strani terena). Djelovalo je žestoko, takvog Sosu još nismo vidjeli, a posebno se 'zakačio' sa strijelcem HSV-a Sonnyjem Kittelom koji je također zaradio žuti karton.

Video naguravanja možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Na cijeloj utakmici Bastian Dankert pokazao je čak 11 javnih opomena, pet domaćim i šest gostujućim igračima, što dovoljno govori kakve su tenzije i ulog same utakmice bili.

Sosa je, rekli smo, odmah nakon žutog kartona napustio travnjak, a u dresu Stuttgarta znao je odigrati i bolje utakmice. Sinoć je imao devet od 14 uspješnih dodavanja, niti jedan centaršut, jedan od tri osvojena duela, tri dobre obrambene reakcije, a u osam navrata izgubio je loptu. (nr)

No, to i nije toliko bitno. Za Sosu je važno da je bio faktor svoje momčadi u ostanku u Bundesligi, posebno u prvoj utakmici, da se u narednim danima malo 'smiri', a onda i bude ključni kotačić hrvatske reprezentacije u pohodu na zlato u Ligi nacija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Borna SosaStuttgartHSV

Ostale Vijesti