REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

VIDEO Stuttgart slavio u uzvratu i produljio drugoligašku agoniju HSV-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 22:55

Domaćini su poveli, ali bila je to jalova prijetnja.

Nogometaši Stuttgarta osigurali su svoje mjesto u Bundesligi i u sljedećoj sezoni nakon što su u ponedjeljak u drugoj utakmici play-offa u gostima pobijedili domaći HSV s 3-1. Domaći sastav na željeni je način otvorio utakmicu i došao do ranog vodstva, no zaliha Stuttgarta od tri pogotka iz prve utakmice bila je prevelika i realna prijetnja za preokretom nije ni postojala. Gosti su se pokazali kao osjetno bolja momčad te su preokretom došli i do druge pobjede u doigravanju i na taj način sačuvali prvoligaški status. Podsjetimo, u prvoj utakmici igranoj u četvrtak Stuttgart je na svom terenu slavio sa 3-0.

Povela je domaća momčad i to vrlo rano pogotkom Sonnyja Kittela u šestoj minuti susreta. Stuttgartt dolazi do izjednačenja u 48. minuti, a strijelac je Enzo Millot. On je zabio i drugi gol za Stuttgart u 64. minuti. Silas je posljednji pogodak postigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Hrvatski reprezentativac Borna Sosa igrao je za Stuttgart do 66. minute.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (Sportklub)

HSV je tako ponovno ostao bez povratka u elitni rang, što im je u zadnjim sezonama nekoliko puta promaklo na dramatične načine. Podsjetimo, momčad iz Hamburga iz Bundeslige je ispala 2018. godine, nakon čega su izbili veliki navijački neredi. Današnjim porazom, ponovno su ostali bez promocije u viši rang i čak šestu sezonu u nizu igrat će popularnu "Cvajtu".

Od ponovnog uvođenja play-offa 2009. između 3. druge lige i 16. Bundeslige, samo su se tri kluba iz niže razine uspjela vratiti: Nürnberg 2009., Fortuna Düsseldorf 2012. i Union Berlin 2019. A ukupno, 25 doigravanja za prijem/ispadanje 19 puta se okrenulo u korist bundesligaškog kluba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BundesligaStuttgartHSVBorna Sosa

Ostale Vijesti