REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

VIDEO Rijeci neće biti lako: Lille lagano do pobjede protiv Nantesa, David poentirao

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 17:15

Protivnik Rijeke u playoffu za Konferencijsku ligu nije imao problema s Kanarincima.

Uvjerljivo i rutinski je Lille došao do svoje prve ovosezonske pobjede u drugom kolu Ligue 1. Nakon što su u prošlom kolu remizirali na gostovanju kod Nice, momčad Paula Fonsece sada je s 2-0 na domaćem terenu bila bolja od Nantesa. Prvi pogodak za Lille postigao je Jonathan David u 66.minuti, da bi onda pobjedu domaćina potvrdio nekadašnji krilni napadač Napolija Adam Ounas u 90+3.minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lille je bio dominantan u posjedu, stvorili su popriličan broj prilika za gol, ali su se ‘mučili’ do 66.minute kad je načeo goste. Doduše, cijelu utakmicu su bili bolji, ali su jednostavno čekali ‘da im se otvori’.

Lucas Chevalier je imao dvije sjajne obrane u prvom poluvremenu kad su kod gostiju prijetili Mollet (19.) i Cocco (38.), s tim da je domaćin ipak bio taj koji je kontrolirao tijek utakmice. Najbliži pogotku u prvih 45 minuta bili su nogometaši Lillea, ali je pokušaj Davida iz 43.minute zaustavila greda.

U nastavku je domaćin bio još bolji, ali sve do tog pogotka nisu kreirali stopostotnu priliku. A onda je David u 66. minuti pospremio odbijanac u mrežu. I tu se ‘otvorilo’. Imali su nogometaši Lillea u narednih 10-ak minuta još dvije prilike, ali onda je njihovu dominaciju, barem privremeno, prekinuo crveni karton kojeg je zaradio Alexsandro (78.). No, to nije bio vjetar u leđa za goste. Doduše, pokušali jesu, ali bezuspješno, a onda je sve dileme oko pobjednika, duboko u sudačkoj nadoknadi, kad su gosti sve karte bacilli u napad, zapečatio Alžirac Ounas.

Podsjetimo, Lille i Rijeka prvu utakmicu playoffa za Konferencijsku ligu igraju ovog četvrtka u Francuskoj s početkom u 20 sati.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Od ostalih utakmica valja izdvojit pobjedu Reimsa protiv Clermonta. Munetsi (17.) je načeo goste, dok je onda konačan rezultat postavio Daramy (84.) koji je nedavno stigao u klub iz Ajaxa. Za Clermont je od 62.minute igrao Komnen Andrić.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Lorient je pak ‘na jedvite jade’ uspio doći do boda u ogledu protiv Nice. Gosti su bili puno bolji, a dobru igru nalatio je Guessand u 64. minuti. No, 13 minuta kasnije, domaćin se vratio u život preko Doucourea. Iako je Nica bila bolja te su na ogledu kreirali barem tri stopostotne prilike, domaći sastav je nekako ipak uspio osvojiti bod.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE

Svakako treba spomenuti i pobjedu Bresta koji je sada privremeno preuzeo drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici budući da u prva dva kola imaju dvije pobjede. Prvo su na otvarnju sezone doma slavili protiv Lensa (3-2), da bi onda danas na gostovanju kod Le Havrea bili bolji s 2-1. Prvo ime ogleda bio je strijelac prvog i asistent drugog pogotka gostiju Del Castillo, a nesuđeno pojačanje Dinama, Martin Satriano, na terenu je bio do 59.minute. (I.A.S.)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Monaco je pak na pogon Takumija Minamina stigao do uvjerljive 3-0 pobjede protiv Strasbourga. Japanac je prvo dvaput zabio (20., 36.) da bi onda i asistirao Ben-Yederu (58.) koji je postavio konačan rezultat. Monaco je nakon prva dva kola na vrhu Ligue 1 s maksimalnih šest bodova te gol razlikom 7-2.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)



Tagovi

Ligue 1BrestLilleHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti