REUTERS/Karina Hessland
REUTERS/Karina Hessland

VIDEO RB Leipzig u potpunosti nadigrao BVB te izvadio posljednju vizu za polufinale DFB-Pokala

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.23. | 22:50

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi protiv drugoplasirane momčadi Bundeslige.

U velikom derbiju posljednjeg dvoboja četvrtfinala njemačkog DFB Pokala, Leipzig je na domaćem terenu slavio protiv Borussije iz Dortmunda s 2:0 i time ostao u igri za trofej kojim bi mogli spasiti sezonu, dok je gostima produbio krizu koja je označena teškim porazom na Allianz Areni prošlog vikenda. Pogotke vrijedne prolaska u polufinale postigli su Timo Werner u 22. minuti i Kevin Kampl u 8. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Domaći sastav u potpunosti je dominirao prvim poluvremenom. Joško Gvardiol našao se u početnoj postavi na svojem standardnom mjestu lijevog stopera u 3-4-2-1 formaciji, a društvo mu je pravio i Dani Olmo. Upravo se nekadašnji igrač Dinama i španjolski reprezentativac našao u odličnoj šansi u 12. minuti, ali pucao je ravno u Gregora Kobela. Deset minuta kasnije, vodstvo za Leipzig. Krasno je s desne strane probio Mohamed Simakan, a Werner je u sredini lijepo ispratio i zabio u donji lijevi kut.

Gol Tima Wernera možete pogledati OVDJE

Do kraja prvog dijela bilježimo još dvije sjajne šanse za Leipzig. Ponovno su glavni akteri bili Olmo i Werner, ali Kobel je bio najbolji pojedinac gostujućeg sastava, što najbolje ocrtava njihovu prezentaciju u prvih 45 minuta.

Nastavak je protekao u osjetno sporijem tempu, uz blagu terensku inicijativu Leipziga do 65. minute. Gosti su sredinom drugog poluvremena konačno uspostavili ravnotežu na sredini terena, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Janisu Blaswichu. Nisu ih ozbiljnije pokrenuli ni ulasci Judea Bellinghama i Youssoufe Moukokoa.

U sudačkoj nadoknadi, koja se protegnula sve do 99. minute, Borussia je krenula na sve ili ništa. Napadu se priključio i vratar Gregor Kobel, što se pokazalo fatalnim jer je iz kontre Willi Orban zabio lak pogodak za potvrdu prolaska u polufinale.

Gol Orbana za 2:0 pogledajte OVDJE

Ždrijeb polufinalnih parova bit će 9. travnja, a u njemu će svoje mjesto, pored Leipziga, još naći Stuttgart, Freiburg i Eintracht. (I.M.)


* Pravo prijenosa ima Arena Sport


Tagovi

RB LeipzigBorussia DortmundDFBnjemački kupnjemački nogometni kup

Ostale Vijesti