REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Ramosov autogol privremeno smjestio Barcelonu na vrh La Lige, Rakitić sjajan, Yamal opet oduševio!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 29.09.23. | 23:01

Ako se po jutru dan poznaje, a po prvoj utakmici cijelo kolo, u osmom kolu La Lige gledat ćemo maestralan nogomet

Iako se na ogledu Barcelone i Seville mreža samo jednom zatresla, utakmica je u najmanju ruku bila fantastična te je prava šteta da još pokoji pogodak nije uveličao sjajnu predstavu Katalonaca i Andalužana na otvaranju osmog kola La Lige. Kad se podvuče finalna crta, Barcelona je zasluženo slavila, s tim da je rezultat mogao biti uvjerljiviji. Trenutak odluke dogodio se u 74. minuti kad je Ramos, koji je do tog trenutka bio vjerojatno najbolji igrač na terenu, nesretno zabio autogol, a za njega mu je ‘asistirao’ Barcelonin wunderkind Yamal kojeg je legenda Real Madrida prije El Clasica 2016. godine izveo na teren kao devetogodišnjeg dječaka. Život zaista piše nevjerojatne priče…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, prije nego što je glavni sudac Ortiz označio početak utakmice, između Seville i Barcelone krenule su ‘frcati iskre’.

Naime, prvo je Sevilla objavila priopćenje kako njeni čelnici neće utakmicu gledati iz lože stadiona Montjuïc (zamjenski stadion Blaugrane dok se obnavlja Nou Camp) zbog sudske optužbe prema Barceloni za podmićivanje sudaca, da bi onda, sat vremena kasnije, stigla oštra ‘kontra’ od strane današnjeg domaćina koji se također oglasio priopćenjem u kojem su kritizirali potez Seville te su poručili kako od danas prekidaju sve odnose s klubom iz Andaluzije.

“Suočeni s ovakvim nedopustivim i neopravdanim prozivanjem Seville, Barcelona smatra da je jedino ispravno prekinuti sve odnose sa Sevillom dok ne promijene svoj trenutni stav”, stoji, između ostalog, u priopćenju Barcelone.

Taj PR-ovski rat nije se odrazio na teren budući da smo prvih 45 minuta vidjeli tek jedan žuti karton i ukupno 10 prekršaja, što bi u prijevodu značilo da je utakmica bila ‘kamilica’.

Što se tiče prilika, malo bolje su bile Barcelonine, naročito ona Felixa koju je kreirao Cancelo, ali je Nylanda spasila greda. Kod domaćina je u dva navrata prijetio Lukebakio i jednom izvrsno Raktić koji je u 16. na veliku kušnju stavio Ter Stegena, ali je Nijemac ipak ukrotio udarac nekadašnjeg protimca Barcelone.

Domaćin je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme te su ih centimetri dijelili da u prvih 10 minuta ne poentiraju barem jednom. Prvo je u 55. Sevillin vratar sjajno reagirao na udarac Lewandowskog, da bi onda iz udaraca iz kuta koji je uslijedio jako dobro glavom tukao Gavi, ali njegov je pokušaj otišao tek koji centimetar iznad gola.

Ivan Rakitić bio je jako motiviran protiv svoje bivše momčadi. Igrao je na mjestu polušpice, ali se u izgradnji napada često znao spustiti ‘niže’ i od dvojice središnjih veznjaka koji su ‘na papiru’ čuvali njegova leđa.

Sjajnu utakmicu je za gostujuću momčad odigrao Loic Bade. Francuski stoper u nekoliko je navrata fenomenalno reagirao u direktnom okršaju s Lewandowskim, s tim da svakako treba pohvaliti i Sergija Ramosa koji je ‘vodio’ mladog 23-godišnjaka. Barem do 74. minute…

A onda se dogodio trenutak odluke. Torres je zavrnuo loptu u 16-erac gostiju prema drugoj vratnici gdje je bio Yamal, novi wunderkind Barcelone htio je glavom pronaći Fermina Lopeza koji je utrčavao na peterac iz drugog plana, ali je lopta pogodila nesretnog Ramosa te se od njega odbila u gol Seville. Nyland je bio nemoćan, a dotad sjajni Ramos je od očaja htio u zemlju propasti. Baš on i baš protiv Barcelone…

Autogol Ramosa pogledajte OVDJE (Arenasport)

Nakon tog autogola Ramosa, Sevilla je imala dvije dobre prilike, ali Barcelona se uspjela obraniti. Najbliži su gosti bili u 82.minuti kad je sjajno po desnoj strani prošao Navas, njegov prizemni ubačaj išao je prema drugoj vratnici gdje je bio usamljen Suso, ali siguran pogodak krilnog napadača Seville je sjajnim klizećim startom spriječio Kounde.

Spomenimo za kraj kako je Ivan Rakitić odigrao cijelu utakmicu za goste te da je Barcelona ovom pobjedom, barem privremeno, preuzela vrh prvenstvene tablice od hit-kluba prvog dijela sezone Girone. (I.A.S.)



Tagovi

Sergio RamosBarcelonaSevillaLa Liga

Ostale Vijesti