REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

VIDEO Post Harry era nije počela najbolje, Brentford otkinuo bod Pijetlovima, Perišić ušao u završnici

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 17:29

Postecoglou nije debitirao pobjedom (2-2), a najsvjetlija točka Tottenhama bio je dvostruki asistent James Maddison.

Proći će još neko vrijeme prije nego li se u Tottenahamu naviknu da više nemaju u svojim redovima Harryja Kanea. Dojučerašnji kapetan i lider Pijetlova preselio je u Bayern u transferu vrijednom čak 100 milijuna eura, ali usprkos tome što je riječ zaista o nevjerojatnoj cifri, s vremenom bi se moglo ispostaviti da zapravo nema tog novca koji je mogao zamijeniti ponajboljeg napadača svijeta. Jer, baš ovakve utakmice, Brentford u gostima, Harry bi nerijetko sam rješavao. Asistencijom, pogotkom ili samim liderstvom. No, toga više nema, a prije nego što u sjeverni London stigne zamjena za istinsku legendu kluba (posljednjih dana se najviše spominje Gift Orban), navijači će morati malo smanjiti svoje apetite…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pijetlovi tako u prvoj utakmici nove sezone nisu uspjeli slaviti na stadionu Gtech Community. Nakon skoro 110 minuta igre (ukupna sudačka nadoknada prvog i drugog poluvremena bila je veća od 15 minuta), na semaforu je stajalo 2-2. Sve pogotke vidjeli smo u prvom poluvremenu (koje je na kraju trajalo 57 minuta), a Tottenham, nakon što je poveo, je na kraju morao loviti zaostatak. I u tome su uspjeli.

Goste je u vodstvo doveo Romero u 11. minuti, ali loša vijest je ta što je argentinski stoper samo tri minute kasnije morao biti prisilno zamijenjen. Mbuemo je u 26. minuti vratio stvari na početak, da bi onda točno 10 minuta kasnije Wissa na asistenciju Henryja doveo domaćina u vodstvo. Iako su mnogi vjerovali da će na predah Brentford s prednošću, u 45+4. minuti je za 2-2, nakon druge asistencije Maddisona, poentirao Emerson Royal.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugom dijelu je domaćin imao dvije najbolje prilike. Prvo je u 58. minuti sjajno reagirao Vicario na pokušaj Damsgaarda, dok je u 79. minuti Schade tražio kazneni udarac, ali je Jones na nezadovoljstvo Nijemca te 17 066 gledatelja na stadionu samo odmahnuo rukom.

Brentford je očito tvrd orah za Pijetlove budući da u posljednje četiri utakmice (računajući i današnju) protiv Spursa imaju ostvarenu jednu pobjedu i tri remija.

Spomenimo kako je za Tottenham nastupio i Ivan Perišić koji je u 75. minuti zamijenio novog kapetana Pijetlova Heung-Min Sona. (I.A.S.)



Tagovi

TottenhamBrentfordPremier liga

Ostale Vijesti