REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Portugalci napunili mrežu Luksemburga, BiH se vraća poražena s gostovanja u Slovačkoj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 22:54

Talijani su slavili na Malti nakon poraza u prvoj utakmici od Engleza

Portugal se još jednom istaknuo kao favorit u skupini J za prvo mjesto. Ovog puta pred njima loše je prošao Luksemburg, a Cristiano Ronaldo samo je pojačavao svoje reprezentativne rekorde. Osim što je dodao još jedan nastup, zabio je i dva gola u pobjedi od 6:0.

Stvari su bile više nego jasne nakon samo 18 minuta igre. Portugalci su vodili s 4:0, a pored toga imali su dvije dobre prilike da postignu još koji pogodak. Portugal je s 1:0 poveo u devetoj minuti preko Cristiana Ronalda, asistent je bio Mendes. U 15. minuti već je bilo 2:0, mrežu domaćina pogodio je Joao Felix na asistenciju Bernarda Silve.

Sve Luksemburžana nade izbio je Bernardo Silva u 18. minuti, kada je pogodio za 3:0 na asistenciju Palhinhe, dok Ronaldo u 31. minuti pogađa za 4:0. Luksemburg je u Slovačkoj napravio iznenađenje i remizirao 0:0, ali večeras nije bilo ništa od iznenađenja.

Golove pogledajte OVDJE.

Ronaldo je u prošloj utakmici srušio rekord po broju reprezentativnih nastupa u povijesti nogometa. Ukupno je 197. put nastupio u reprezentativnom dresu. Iza sebe je ostavio Kuvajćanina, Badera Al-Mutawu, svog vršnjaka s kojim je do sada bio izjednačen. Broj reprezentativnih pogodaka je odavno njegov rekord, a čini se da je na dobrom putu da ga učini nedostižnim u budućnosti.

Još dva gola u drugom dijelu dodali su Otavio (77.) i Leao (88.), a potonji je mogao zabiti i ranije da je bio precizniji s bijele točke.

Trenutna gol razlika Portugala je 10:0, a imaju i šest bodova u skupini J te su očito najizgledniji favoriti za direktan plasman.

S druge strane za plasman na Euro 2024. morat će malo više potruditi Bosna i Hercegovina. Nakon slavlja protiv Islanda u prošlog utakmici uslijedio je danas poraz od Slovačke. Slovaci su slavili s 2:0, a golove su zabili Mak (13.) i Haraslin (40.).

Golove pogledajte OVDJE.


Poraz od Engleza nije legao Talijanima, a nakon Napulja uslijedilo je gostovanje na Malti. Ta gostovanja obično znače i unaprijed upisane bodove koji su se danas ostvarili. Poveli su Talijani golom Reteguija u 15. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Pessina u 27. minuti. Ovom pobjedom Talijani su zauzeli drugo mjestu u skupini C. (rv)



Tagovi

PortugalPortugalska nogometna reprezentacijabosna i hercegovinaEuro 2024

Ostale Vijesti