REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Portugal puni mrežu Luksemburga, a Ronaldo je zabio dva gola u prvom dijelu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 26.03.23. | 21:48

U prošloj utakmici je Cristiano Ronaldo srušio rekord, a sad pokazuje da ne misli stati

U drugoj utakmici drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024. godine stvari su više nego jasne nakon samo 18 minuta igre. Portugalci već vode sa 4:0, a pored toga imali su dvije dobre prilike da postignu još koji pogodak.

Portugal je sa 1:0 poveo u devetoj minuti preko Cristiana Ronalda, asistent je bio Mendes. U 15. minuti već je bilo 2:0, mrežu domaćina pogodio je Joao Felix na asistenciju Bernarda Silve.

Sve nade izbio im je Bernardo Silva u 18. minuti, kada je pogodio za 3:0 na asistenciju Palhinhe, dok Ronaldo u 31. minuti pogađa za 4:0. Luksemburg je u Slovačkoj napravio iznenađenje i remizirao 0:0, ali večeras nema ništa od iznenađenja.

Ronaldo je u prošloj utakmici srušio rekord po broju reprezentativnih nastupa u povijesti nogometa. Ukupno je 197. put nastupio u reprezentativnom dresu. Iza sebe je ostavio Kuvajćanina, Badera Al-Mutawu, svog vršnjaka s kojim je do sada bio izjednačen.

Broj reprezentativnih pogodaka je odavno njegov rekord, a čini se da je na dobrom putu da ga učini nedostižnim u budućnosti. (rv)

Sve golove možete pogledati OVDJE.



Tagovi

PortugalPortugalska nogometna reprezentacijaCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti