REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Nogometaši Barcelone htjeli proslaviti naslov pa bježali u svlačionicu nakon što su na teren uletjeli huligani!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 08:30

Xavi je rekao da je slavlje bilo 'normalno', a nas zanima – što je tek onda nenormalno!?

Nakon što su s 4-2 svladali gradskog rivala Espanyol u gostima, nogometaši Barcelone su pod vodstvom klupske legende Xavija Hernandeza osvojili svoj 27. naslov prvaka Španjolske.

Nakon magične igračke karijere, Xavi je osvojio svoju prvu La Ligu kao trener svega dvije i pol godine otkako je stigao u klub. Kad bi se trofeji La Lige zbrajali, sad je stigao do brojke devet (8+1), a iako je maštao da do titule dođe u Barceloni, nije zamišljao da će do toga doći kao gost kod Espanyola.

„Bio je ovo iznimno emotivan trenutak za sve nas, teško je bilo ne slaviti, naročito kad se uzme u obzir kako smo naporno radili posljednjih mjeseci“, rekao je Xavi kratko poslije utakmice pa dodao:

„Naše slavlje je bilo normalno, ali znao sam da nismo kući i da moramo imati poštovanja. Samo zbog toga nismo još više slavili.“

Svega nekoliko minuta nakon što je glavni sudac utakmice označio kraj susreta i nakon što su igrači Barcelone pohitali jedni drugima u naručje, u teren su uletjeli i huligani Espanyola koji su bili spremni napasti igrače Barcelone, ali su oni ipak na vrijeme uspjeli pobjeći u svlačionicu pa je tako veći konflikt izbjegnut.

Barcelona je pobjedom protiv Espanyola matematički osigurala titulu iako je do kraja prvenstva ostalo još četiri kola. Xaviju je ovo drugi trofej u trenerskoj karijeri na klupi 'svojeg' kluba te ukupno deveti otkako je kopačke objesio o klin.




Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaEspanyol

Ostale Vijesti