Reuters
Reuters

VIDEO MLS je (još uvijek) daleko od Europe: Arsenal s petardom razbio All Stars momčad Messijeve lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 07:38

Za Topnike su zaigrali Kai Havertz i Declan Rice

Ovaj prijelazni rok više se piše o saudijskoj Pro Ligi i američkom MLS-u nego o najjačim ligama petice. Kako i ne bi kada u te dvije lige igra ukupno 13 aktivnih Zlatnih lopti, a u ostatku svijeta samo jedna, a koja je također bila blizu prelaska na Bliski Istok. No, Luka Modrić ostat će još godinu dana u Real Madridu, a Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema papreno će podebljati svoj ionako nepregledni bankovni račun u još uvijek nižerangiranim ligama. Da se to neće promijeniti niti ove sezone potvrdio je nedavno 0-5 poraz Al Nassra od Celte iz Viga, a sinoć je All Star momčad MLS-a, lige u koju su nedavno stigli Lionel Messi i Sergio Busquets, s 0-5 u Washingtonu poražena od engleskog viceprvaka Arsenala.

Doduše, za MLS momčad nisu nastupili Messi i Busquets, međutim, bila je to individualno dosta jaka momčad u kojoj su između ostalih igrali Christian Benteke, napadač DC Uniteda, Riqui Puig iz LA Galaxyja, suigrač Stipe Biuka Denis Bouanga, bivši vratar Borussije Dortmund Roman Burki, američki reprezentativni stoper Walker Zimmermann...

Međutim, ta momčad nije imala šanse protiv ove sezone iznimno jakog Arsenala koji je prošle zamalo stigao do naslova, a na ljeto je već doveo dva kapitalna pojačanja, Declana Ricea iz West Hama, za rekordni iznos za jednog engleskog igrača (123 milijuna eura) i Kaia Havertza iz Chelseaja. Obojica su krenula s klupe za pričuve, Mikel Arteta na teren je poslao sastav u 4-3-3 formaciji: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Vieira, Jorginho, Trossard - Saka, G. Jesus, Nketiah.

Arsenal je na odmor otišao s prednosti od 2-0 golovima Jesusa u 5. i Trossarda u 23. Već početkom nastavka Arteta u igru uvodi Havertza, Martina Odegaarda i rezervnog vratara Karla Heina. Topnici su odmah dobili jedanaesterac, a realizirao ga je Jorginho. Rice je prvi put u Arsenalovom dresu priliku dobio u 65. kada je ušao umjesto Jorginha, a posljednja dva gola na utakmici zabili su Gabriel Martinelli u 84. (upao u 56. umjesto Trossarda) i Kai Havertz u 89. na dodavanje Marquinhosa.

Nakon 'laganice' protiv All Stars momčadi MLS-a (bez Messija i Busquetsa), Topnike očekuju pravi ispiti. Za dva dana igraju protiv Manchester Uniteda, a 26. srpnja protiv Barcelone. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSArsenalPrijateljska utakmicaDeclan RiceKai HavertzMikel ArtetaLionel Messi

Ostale Vijesti