REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

VIDEO Luda utakmica u Londonu! Ćaleta-Car zabio za Svece, Arsenal još jednom kiksao, City ima titulu u rukama!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 23:10

Hrvatski branič je u igru ušao krajem prvog poluvremena, dok Oršić ponovno nije imao prilike pokazati svoje kvalitete na premijerligaškim travnjacima.

Mnogi vole naglasiti kako je Premier liga najzanimljivija liga svijeta jer zadnji, bez ikakvog problema, može pobijediti prvog. Upravo to se, zamalo, danas dogodilo u Londonu. Momčad kojoj mnogi predviđaju sljedeću sezonu u Championshipu, Southampton, je do 88. minute imala 3:1 na Emiratesu, ali su Topnici u samoj završnici utakmice zabili dva brza gola što im je bilo dovoljno za remi. U drugoj minuti sudačke nadoknade je Trossard zatresao gredu, Sveci su bili na konopcima, ali na kraju su se nekako ipak uspjeli spasiti. Završilo je rezultatom 3:3, a iako se je ovom utakmicom kolo započelo, već sada možemo zaključiti da će ista biti okarakterizirana ‘ljepoticom kola’.

Nitko ne može Arsenalu uzeti da su danas bili ‘bolji’. Na prste jedne ruke može se nabrojati koliko su puta Sveci opasno prešli centar igrališta, ali to im je svejedno bilo dovoljno da osvoje bod protiv Arsenala.

Već nakon 14 minuta je na semaforu bilo 0:2. Već u prvoj minuti je Alcaraz zabio, da bi onda nekadašnja zvijezda Topnika, koja je po izlasku s terena ispraćena pljeskom, Theo Walcott, povećao vodstvo Svetaca.

Vratili su se Topnici u igru u 20.minuti kad je precizan bio Martinelli na asistenciju Sake, a iako su do kraja utakmice bacilli sve karte u napad, umjesto pogotka izjednačenja, Topnici su primili pogodak s kojim su Sveci otišli na 3:1.

Dogodilo se to u 66. minuti kad je nakon jednog kornera gostiju Bella-Kochap s prve vratnice loptu prebacio na drugu, tamo je potpuno zaboravljen bio Duje Ćaleta-Car koji potom bez većih problema ponovno povisuje vodstvo svoje momčadi.

Sve pogotke s 'lude' utakmice Arsenala i Southamptona pogledajte OVDJE

Nakon tog pogotka igrala se partija ‘Viktorije’ na gol Southamptona. Odolijevali su Sveci, djelovalo je kao da će se izvući, ali onda je prvo Odegaard zabio za 2:2 u 88.minuti, da bi u 90. Saka zabio za erupciju oduševljenja.

Malo je nedostajalo da Topnici dođu do punog plijena, ali Svece su pogledali brojni sveci te su u konačnici nekako sačuvali bod. Pao je Jesus u gostujućem 16-ercu u 100.minuti, ali Hooper je ostao nijem. Iako je publika bila u deliriju posljednjih 10 minuta, kad je glavni arbitar označio kraj utakmice, odjednom je nastao muk u cijelom sjevernom Londonu.

Imali su Topnici 25 udarca prema golu Svetaca, gosti su prema Ramsdaleu zapucali tek u osam navrata, ali na kraju je na semaforu ostalo 3:3.


U odnosu na svoje prve pratitelje, Manchester City, Arsenal sada ima pet bodova prednosti. Ali uz dvije utakmice više. Dakle, sve je u rukama Građana, jer ako u posljednjih osam utakmica upišu jednako toliko pobjeda (za što svakako imaju kvalitete), onda je titula njihova!

Treće kolo zaredom Arsenal je u Premier ligi remizirao, dok je ovaj bod Svecima tek malo pomogao u borbi za opstankom. Jer, i dalje su posljednji, s tim da im prvi ‘iznad crte’, Everton, bježi tri boda, uz utakmicu manje.

U svakom slučaju, svi oni nepristrani su danas mogli uživati, Navijači Arsenala, dakako, baš i ne.

Spomenimo kako je Ćaleta-Car kod gostiju na terenu bio od 41.minute, dok je Oršić utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače. (I.A.S.)



Tagovi

SouthamptonArsenal

Ostale Vijesti