VIDEO: Liverpool slavio nakon nevjerojatnih 30 penala, Arsenalu nije pomogla ni golčina Sancheza

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.09.14. | 23:22

Nakon što je u prošlom kolu engleskog Liga kupa iz natjecanja ispao Manchester United, danas je svoj put u tom natjecanju završio Arsenal dok su Liverpoolu bili potrebni penali da izbaci Middlesbrough.

Ono što je olakšavajuća okolnost za Arsenea Wengera u odnosu na Louisa van Gaala je činjenica da je Arsenal iz Liga kupa izbacio još jedan premierligaš, Southampton. Nije topnicima pomogao ni sjajan gol iz slobodnog udarca kojeg je u 14. minuti postigao Sanchez i tako bacio domaće navijače u trans. Već do kraja prvog poluvremena Southampton je preokrenuo rezultat i to preko Tadića i Clynea, a s 2:1 je i završila utakmica.

Iako je Swansea nakon početne tri pobjede u Premiershipu poražena u zadnja dva kola, večeras su opet pokazali kako se radi o odlično posloženoj momčadi. S uvjerljivih 3:0 nisu dopustili Evertonu da ni pomisli o prolasku u daljnju fazu natjecanja. Igrala su međusobno još dva člana Premiershipa, a Stoke je s dva pogotka Muniese u gostima bio bolji od Sunderlanda.

U dvoboju Liverpoola i Middlesbrougha Anfield je dobio novog junaka. Jordan Rossiter, 17-godišnji Liverpoolov veznjak debitirao je na ovoj utakmici i odmah se upisao u strijelce dobro se snašavši u 10. minuti utakmice. No, taj pogodak nije bio dovoljan da Liverpool prođe dalje – Reach je u 62. izjednačio na 1:1, a kako je taj rezultat ostao do završetka 90 minuta, otišlo se u produžetke. Tamo je Suso u 109. opet Liverpool doveo u vodstvo, no Bamford je u 7. minuti sudačkog produžetka izjednačio iz penala. Isti taj Bamford promašio je udarac s 11 metara u prvoj seriji raspucanja za pobjednika, no učinio je to i Sterling u 5. seriji pa se pobjednik tražio sve do 15. serije kada je Adomah promašio kazneni udarac te je momčad Brendana Rodgersa uspjela doći do pobjede. Zanimljivo je kako su oba vratara, Mignolet i Blackman, bili precizni u 11. seriji.

Iznenađenje je napravio četvrtoligaš Shrewsbury koji je iz natjecanja izbacio momčad Norwicha dok je Fulham, koji je jako loše startao u Championshipu, uspio iz natjecanja izbaciti Doncaster. U drugoligaškim susretima Bournemouth je u gostima s uvjerljivih 3:0 slavio protiv Cardiffa dok je Derby bio uspješniji od Readinga.

Igrali su međusobno i članovi treće engleske lige, League One. Sheffield United je u gostima savladao Leyton Orient, a 'krvnik' Manchester Uniteda, MK Dons, je s 2:0 bio bolji od Bradforda.

Današnji rezultati Liga kupa:

Arsenal – Southampton 1:2 (Sanchez 14'/Tadić 20', Clyne 40')
Cardiff – Bournemouth 0:3 (Gosling 9', 33', Daniels 22')
Derby – Reading 2:0 (Russel 67', Pearce 82'-ag)
Leyton Orient – Sheffield United 0:1 (Higdon 3')
Liverpool – Middlesbrough 2:2 (14:13) (Rossiter 10', Suso 109'/Reach 62', Bamford 120')
MK Dons – Bradford 2:0 (Afobe 5', 86')
Shrewsbury – Norwich 1:0 (Collins 54')
Sunderland – Stoke 1:2 (Altidore 16'/Muniesa 31', 71')
Swansea – Everton 3:0 (Dyer 28', Sigurdsson 64', Emnes 87')
Fulham – Doncaster 2:1 (Ruiz 16', Burn 32'/Coppinger 60')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ArsenalLiverpoolLiga kup

Ostale Vijesti