Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

VIDEO Liverpool opet sjajno krenuo pa stao, City i bez Haalanda zabio četiri komada Redsima

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 15:43

Podsjetila je današnja utakmica na onu Liverpoola i Real Madrida otprije mjesec dana kad su Kloppove trupe furiozno krenula pa se u nastavku u potpunosti ugasile. Ovaj put nisu primili pet nego četiri, nisu zabili dva nego jedan, ali sve ostalo je, više-manje, bio čisti copy/paste.

Manchester City – Liverpool 4:1! Rutinski, s tek malom dozom drame s početka utakmice, Građani su došli do nove velike pobjede protiv svojeg ‘najvećeg rivala’ koje su u potpunosti pregazili u drugom poluvremenu. Liverpool je je godinama krasila brzina, protočnost lopte, dinamika, okomitost i žustrina, ali sve to se danas nije moglo vidjeti na Etihadu. U prvih 45 minuta koliko-toliko, ali u nastavku ni najmanje. Liverpool žudi za svježom krvi, puno posla imat će ‘ljudi s prvog kata’ ovog ljeta, dok s druge strane Pepova mašinerija ne dopušta Arsenalu ni najmanje opuštanje. Današnjom pobjedom vratili su se na -5 u odnosu na Topnike, od borbe za naslovom pravaka ne žele odustati, dok navijači Liverpoola samo žele da ova sezona čim prije završi. Što, uostalom, ne čudi ni najmanje…

Današnja utakmica podsjetila je na onu Liverpoola i Real Madrida. Furiozno su krenuli Redsi, prvi stigli do vodstva, ali su se u nastavku u potpunosti ugaslili. Kako je vrijeme odmiclao, Liverpool je postajao sve slabiji, posljednjih 10-ak minuta se igrala partija ‘Viktorije’ na gol Alisson te u konačnici Klopp i društvo mogu biti sretni da su primili samo četiri pogotka.

Građanima je nedostajao Haaland, Norvežanin je iz lože sa smješkom na licu gledao kako Alvarez, Grealish, De Bruyne i ostatak društva razbijaju Redse, a kamere su ga ulovile prilikom izjednačujućeg pogotka Alvareza kako skače i od sreće se nagurava s ljudima u čijem je društvu gledao derbi. Pisali su navijači Liverpoola statuse po Facebooku i Twitteru ‘No Haaland, no party’ nakon što je Salah u 17. zabio za vodstvo, ali kojih pola sata kasnije su svi ti statusi netragom nestali…

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE

Pogodak Alvareza pogledajte OVDJE

Ključan period utakmice bio je prvih 10-ak minuta drugog dijela. De Bruyne je zabio za vodstvo 53 sekunde nakon što je sudac dao znak da počne drugo poluvrijeme, da bi onda u 53.minuti Gündoğan povećao prednost na 3:1.

Pogodak De Bruyne pogledajte OVDJE

Pogodak Gündoğana pogledajte OVDJE

Gledali su se međusobno igrači Liverpoola, nije im bilo jasno što se događa, a vodstvo Građana samo se povećavalo. I nakon što su poveli 3:1, Građani se nisu povukli, nastavili su biti dominantniji takmac kraj tromih supranika u crvenim dresovima. Četvrti pogodak zabili su tek u 74.minuti kad je De Bruyne asistirao Grealishu, iako su to mogli učiniti i puno ranije. Liverpool je dobio četiri pogodka, a među boljim njihovim igračima bio je brazilski vratar Alisson. Dalje, vjerujemo, nije potrebno pisati kakvu smo utakmicu gledali.

Pogodak Geralisha pogledajte OVDJE

Inače, Liverpoolu je ovo bio peti poraz u 2023. godini, dok su u cijeloj 2022. tek četiri put u prvenstvenim utakmicama ostali bez boda. Nešto se pod hitno mora promijeniti kod Redsa, ovo više nije ona momčad koja je domnirala svjetskim nogometom posljednjih godina…

Manchester City – Liverpool 4:1

Strijelci: 0:1 Salah (17., Jota), 1:1 Alvarez (27., Grealish), 2:1 De Bruyne (46., Mahrez), 3:1 Gündoğan (53.), 4:1 Grealish (74., De Bruyne)

Stadion: Etihad (Manchester)

Glavni sudac: S. Hooper

Žuti kartoni: Rodri (Man City) Salah (Liverpool)

Crveni kartoni: /

Manchester City (4-3-3): Ederson – Stones, Akanji, Dias, Ake – Rodri (83. Silva), Gündoğan, De Bruyne – Mahrez, Alvarez, Grealish (89. Palmer)

Liverpool (4-3-3): Alisson – TAA, Konate, Van Dijk, Robertson (70. Tsimikas) – Henderson, Fabinho, Elliott (70. Oxlade-Chamberlain) – Salah, Gakpo (70. Nunez), Jota (70. Firmino)



Tagovi

LiverpoolManchester CityPremier liga

Ostale Vijesti