Screenshot
Screenshot

VIDEO Livaković nije prvi Hrvat, koji je stradao u Trabzonu! Još je gore prošao legendarni trener

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 10:30

Pogođen je kamenom s tribine, završio je u bolnici. Igrači Fenerbahcea napustili su teren, klub je izgubio 0-3 te je suspendiran na godinu dana

Ne stišava se bura oko teškog incidenta na utakmici Trabzonspora i Fenerbahcea, u kojemu je loše prošao Dominik Livaković. Hrvatskog reprezentativca u dresu Fenera, podsjetimo, prvo su s tribine pogodili kovanicom u glavu, a onda je, u općem metežu i tučnjavi, o kojoj svakodnevno izlaze novi detalji, jedan domaći navijač udario Livakovića. Turski mediji iz dana u dan pišu o tom događaju otprije 10-ak dana, Livaković je glavna tema, razglabaju o njegovom psihičkom stanju, nagađaju da bi mogao na ljeto otići iz Turske, a izvijestili su i da Fenerbahce razmišlja o istupanju iz Superlige. Livaković je sad s reprezentacijom u Egiptu, a što će se događati i kako će se osjećati po povratku u Istanbul, vidjet ćemo uskoro.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Isječak iz Dinamove revijeIsječak iz Dinamove revije


No, kopanje po arhivi i pronalazak članka iz tadašnje Dinamove revije, donijelo je spoznaju da Livaković nije prvi Hrvat, koji je na ovakav način stradao upravo u Trabzonu, još je gore svojevremeno prošao legendarni Otto Barić. On je u sezoni 1997./98. vodio Fenerbahce i u četvrtfinalu Kupa sučelio se s Trabzonsporom. U prvoj utakmici Fener je na svom stadionu pobijedio 2-1, u uzvratu je Trabzonspor poveo 1-0, strijelac je bio Davor Vugrinec. Međutim, utakmicu je obilježio težak incident, netko od domaćih s tribine bacio je poveći kamen i pogodio Barića. On je pao na travnjak, odmah su se oko njega okupili liječnici, suci, domaći igrači i njegovi suradnici. Barić je ubrzo na nosilima izveden s terena, odveli su ga u bolnicu, gdje je, srećom, saznao da nema težih posljedica. Igrači Fenerbaheca u 75. minuti su napustili travnjak i nisu se vratili, a unatoč tome što je Barić pogođen kamenom, turski Savez kaznio je Fener gubitkom te utakmice 0-3 te jednogodišnjom suspenzijom iz Kupa.

Otto Barić odmah je najavio da će na kraju sezone napustiti Fenerbahce, što je i učinio.



Tagovi

Otto BarićTrabzonsporFenerbahçeDominik Livakovićturska nogometna liga

Ostale Vijesti