VIDEO: Kalinić zaključao vrata protiv Tottenhama, Rostov „razmontirao“ Spartu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 20:57

Veliki korak k plasmanu u osminu finala napravili su Rostov i Lyon, dok su Kalinićev Gent i Kopenhagen upisali važne minimalne pobjede.

Gent Lovre Kalinića s minimalnih 1:0 slavio je protiv Tottenhama u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Jedini pogodak na utakmici zabio je Jeremy Perbet u 59. minuti. Kalinić je sigurno odradio svoj posao, obranio je sva četiri udarca Tottenhama koja su išla u okvir njegovog gola, a pomazila ga je u jednom trenutku i sreća budući da je udarac Harryja Kanea završio na stativi.


Drugi belgijski klub Genk remizirao je na gostovanju kod Astre 2:2. gent je pogodak za 2:1 zabio u 83., no domaćini su uspjeli izjednačiti u sudačkoj nadoknadi preko  Takuyukija Seta.

Lyon je pitanje prolaza u osminu finala vrlo vjerojatno riješio nakon prvih 90 minuta svladavši u gostima AZ Alkmaar s 4:1. Junak dvoboja bio je prvi topnik francuske Ligue 1 Alexandre Lacazette koji je poentirao dva puta u 45. i 57. minuti utakmice.



Uspješan na gostovanju u dosta gruboj utakmici bio je i Kopenhagen koji je s 2:1 bio bolji od Ludogoreca. Bugari su dominirali, no Danci su bili spretniji i došli do vrijedne pobjede pred uzvrat.

Rostov je s neočekivano visokih 4:0 razbio na domaćem terenu Spartu prag. Pitanje pobjednika Rusi su riješili već u prvih 45 minuta nakon kojih su vodili 3:0, a konačni rezultat postavio je Sardar Azmoun minutu nakon što je ušao u igru. Napomenimo kako je Sparta od 32. minute igrala s igračem manje kada je Tiemoko Konate pri rezultatu 0:1 dobio isključujući žuti karton.  

Olympiakos i Osmanlispor u Pireju su remizirali u utakmici bez pogodaka.

> Srna odradio veliki posao u Vigu 

> Krasnodar iznenadio Fenerbahče

Rezultati: 

AZ Alkmaar – Lyon 1:4
Astra – Genk 2:2
Rostov – Sparta Prag 4:0
Gent – Tottenham 1:0
Ludogorec – Kopenhagen 1:2
Olympiakos - Osmanlispor 0:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti