Jim Dedmon-USA TODAY Sports
Jim Dedmon-USA TODAY Sports

VIDEO Kahlina upisao 'clean sheet' protiv Messija i donio svojoj momčadi povijesni plasman u playoff

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 22.10.23. | 07:18

Poznati su svi sudionici playoffa MLS-a.

U noći sa subote na nedjelju odigrano je posljednje, 34. kolo prvog dijela sezone američkog MLS-a nakon kojeg smo saznali sve sudionike playoffa, odnosno 14 momčadi koje su izborile osminu finala natjecanja i još četiri koje će igrati šesnaestinu finala. Među tih 18 momčadi nema Inter Miamija, relativno mladog kluba (osnovan 2018.) koji je ovog ljeta u svoje redove doveo bivše Barcelonine superstarove Sergia Busquetsa, Jordija Albu i, dakako, Lionela Messija, aktualnog svjetskog prvaka s Argentinom i vjerojatnog osvajača nove Zlatne lopte. Messijevim dolaskom u tada posljednjem klubu MLS-a sve je krenulo ružičasto, Inter je osvojio jaki Leagues Cup (turnir s najboljim momčadima iz MLS-a i MX-a), izborio je finale američkog Kupa, a uspješno je krenulo i u MLS-u. Ukratko, u prvih 11 utakmica za Inter, Messi je Interu dobio povijesni trofej, zabio je isto toliko golova i upisao pet asistencija. No, Argentinac se ozlijedio i Inter je u sljedećih šest utakmica u MLS-u upisao pobjedu (Messi igrao do 37. minute), dva remija i dva poraza, a bez Messija je izgubljeno i finale Kupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kada se Messi vratio, Interu su ostale tek teoretske šanse za doigravanje. No, i one su prokockane u iduća dva kola u kojima je Messi dobio 35 minuta protiv Cincinnatija (0-1) i propustio je domaći dvoboj protiv Charlottea (2-2) zbog južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Taj remi s momčadi za koju brani Kristijan Kahlina bila je zaostala utakmica. Sinoć je Inter, u posljednjem kolu prvog dijela sezone, gostovao kod Charlottea s Messijem u kadru i izgubio 0-1, a bivši vratar Gorice proglašen je najboljim igračem utakmice! Uz to, Charlottu je ta pobjeda u zadnjem kolu omogućila skok na deveto mjesto, odnosno posljednje koje vodi u doigravanje (u šesnaestini finala igrat će protiv NY Red Bullsa), ujedno i prvo za ovu momčad ikada.

Nakon što Inter Miamiju nije priznat gol u ranoj fazi utakmice, Charlotte je jedini pogodak na susretu zabio u 13., Kamil Jozwiak probio je desnu stranu, dodao do Kerwina Calderona Vargasa koji poentira za, ispostavilo se, konačnih 1-0.

Početkom nastavka Messi je izbio sam pred Kahlinu, prebacio ga i zabio, ali se Argentinac nalazio u zaleđu. To je bio drugi nepriznat Miamijev gol na utakmici. U 62. minuti Kahlina je skrenuo Messijev slobodni udarac i gredu svojega gola, a u 91. minuti vršcima prstiju skrenuo je udarac Leonarda Campane u kroner i tako ponovno spasio svoju momčad.

Gol s utakmice i Kahlinine obrane možete pogledati OVDJE.

Charlotte će tako u 16-tini finala Playoffa igrati u New Yorku protiv Red Bullsa u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu, a pobjednik tog dvoboja u osmini finala ide na noge najboljoj momčadi Istoka Cincinnatiju.

Napomenimo kako je sinoć Los Angeles FC odigrao kod Vancouver Whitecapsa 1-1, s time da Stipe Biuk nije ulazio u igru s klupe za pričuve. Los Angeles FC osigurao je treće mjesto Zapada i u osmini finala će igrati protiv - Vancouver Whitecapsa (samo na domaćem terenu).

Doigravanje je izborio i Real Salt Lake City koji je u posljednjem kolu s 1-0 svladao Colorado Rapidse, a Damir Kreilach u igru je ušao u 89. minuti dvoboja. Real Sal Lake u osmini finala igrat će protiv osvajača Kupa Houston Dynama koji je u posljednjem kolu svladao Portland Timberse u Portlandu s 3-1 i tako ostavio momčad Darija Župarića na 10. mjestu, odnosno posljednjem koje ne ide u doigravanje. Portland je imao sve u svojim nogama, ali je u posljednja tri kola upisao samo jedan bod te je ostao bez doigravanja. Župarić je protiv Houstona odigrao svih 90 minuta.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Cincinnati će, rekli smo u osmini finala Istoka igrati protiv boljega iz dvoboja NY Red Bulls - Charlotte, a u osmini finala na Istoku još se susrećžu Philadelphia Union i New England Revolution, Columbus Crew i Atlanta United te Orlando City i Nashvile SC. Na Zapadu, St. Louis City čeka boljega iz dvoboja šesnaestine finala između Sporting Kansas Cityja i San Jose Earthquakesa, Houston Dynama igra protiv Real Salt Lakea, Los Angeles FC protiv Vancouver Whitecapsa, a Seattle Sounders protivc Dallas FC-a. (nr)




Tagovi

MLSMLS PlayoffKristijan KahlinaLionel MessiCharlotte FCInter Miami

Ostale Vijesti