VIDEO: Junak dana! Prije mjesec dana igrao četvrtu ligu, a prvim golom u sezoni spasio HSV od ispadanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.05.17. | 18:05

Kakva priča!

Gian-Luca Waldschmidt je mladi, 21-godišnji napadač HSV-a koji je prošlog ljeta u Hamburg stigao iz Eintrachta iz Frankfurta. Bio je redovni član mladih selekcija njemačke reprezentacije (od U16 do U20), a imao je prilično turbulentnu sezonu. Počeo je u krugu prve momčadi, trener Markus Gisdol mu je tamo do veljače redovno davao šansu s klupe, no Waldschmidta nije išlo. Upisao je tek jednu asistenciju, a onda su ga u HSV-u poslali u rezervnu, amatersku momčad.

Igrao je Waldschmidt tijekom ožujka i travnja četiri utakmice u četvrtoj njemačkoj ligi te u tom razdoblju za amatere HSV-a postigao tri gola i jednu asistenciju što mu je bilo dovoljno da ga Gisdol vrati u krug prve momčadi. Dobio je 7 minuta na utakmici protiv Werdera, 18 protiv Schalkea, ali bez učinka.

I danas je, u odlučujućoj utakmici koju je HSV igrao protiv Wolfsburga, počeo utakmicu na klupi. Ušao je u 86. minuti umjesto Holbyja, a dvije minute kasnije je postao novi, barem jednokratni idol navijača HSV-a.

Do lopte na lijevoj strani napada HSV-a došao Kostić, namjestio se na lijevu nogu i ubacio u šesnaesterac. Lopta je preletjela Wolfsburgovog Gerhardta, iza njega se nalazi Waldschmidt i savladao gostujućeg vratara Casteelsa. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih igrača i navijača koje se povećalo kada je utakmica došla do kraja. Waldschmidt je svojim golom spasio HSV od kvalifikacija za ostanak u ligi…

…a prije mjesec dana je igrao u četvrtoj ligi…

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Gian-Luca Waldschmidt

Ostale Vijesti