REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

VIDEO Izgleda kako Big Sam neće uspjeti, Leeds je sve bliži Championshipu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 16:25

Naslovna uloga u pobjedi Čekićara pripala je strijelcu i asistentu Bowenu.

Iako su od 17. minute gubili 1-0, nogometaši West Hama na domaćem su terenu uspjeli okrenuti vodstvo Leeds Uniteda te slaviti rezultatom 3-1. Gosti su poveli pogotkom svojeg prvog topnika Rodriga (17.), dok su za Čekićare precizni bili kapetan Rice (31.), Bowen (72.) i Lanzini (90+4.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S ovim porazom Leeds je ostao na 31 bodu što znači da im je preostala tek teoretska šansa da i dogodine ostanu u Premier ligi. Trenutno su na 18. mjestu, s tim da Leicester koji je odmah iza njih ima bod, ali i dvije utakmice manje. Everton, koji je u ovom trenutku prvi 'iznad crte', je na 33 boda. U posljednjem kolu Everton na domaćem terenu dočekuje Bournemouth, dok Leedsu u goste stiže Tottenham.

Izgleda kako Big Sam ipak neće uspjeti u misiji spašavanja Leedsa. Ove sezone momčad s Elland Roada vodila su čak trojica trenera (Marsch, Garcia, Allardyce), talijanski vlasnici nisu se oporavili od odlaska Marcela Bielse koji je nedavno imenovan za novog izbornika Urugvaja te će trostruki prvak Engleske od sljedeće sezone ponovno biti dio Championshipa.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Leeds je u posljednjih osam utakmica upisao šest poraza i dva remija. Kad ti Crystal Palace zabije pet, Liverpool šest ili Bournemouth četiri pogotka kada se 'lomi' sezona, onda je jasno kako je veliki rebuilding i start otpočetka možda i nešto najbolje što se Leedsu može dogoditi. Za očekivati je da će veliki broj igrača u ljetnom prijelaznom roku napustiti klub, prije svih to su talentirani vratar Meslier i izvrsni dribler Jack Harrison, s tim da interesa neće manjkati ni za Gnontom, Rodrigom ili Strujikom.

West Ham u posljednjem kolu ide u goste Leicesteru, dok ih onda 7. lipnja očekuje utakmica protiv Fiorentine u finalu Konferencijske lige (Fortuna Arena, Prag, 21 sat).

U drugoj utakmici dana Brighton se lako obračunao sa Svecima te su Galebovi upisali 3-1 pobjedu. Nakon prvih 45 minuta vodili su 2-0, oba pogotka zabio je Ferguson (29., 40.). da bi onda gosti u nastavku smanjili u 58. minuti na 2-1 nakon što je precizan bio Elyounoussi (58.). Pet minuta kasnije Sveci su zabili za 2-2, ali je pogodak Walcotta poništen zbog zaleđa. Do kraja utakmice je Gross zabio za 3-1, a Undav i Welbeck su neposredno prije kraja utakmice imali priliku dodatno povećati rezultat. Duje Ćaleta-Car utakmicu ogledao s klupe, dok Mislav Oršić ni za ovaj ogled nije konkurirao.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport).

U posljednjem kolu Galebovi idu u goste kod Aston Ville, dok se Sveci od Premier lige opraštaju domaćim ogledom protiv Liverpoola.

(ri)



Tagovi

West HamLeeds UnitedPremier ligaSam Allardyce

Ostale Vijesti