Sun Fanyue/XINHUA
Sun Fanyue/XINHUA

VIDEO Ivanković predstavljen: "Želim odvesti Kinu na Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 16:15

Nekadašnji trener Dinama ima novi angažman, a sada je otrkio i svoje ciljeve

Novoimenovani izbornik kineske reprezentacije, hrvatski strateg Branko Ivanković ima za cilj odvesti reprezentaciju Kine do Svjetskog prvenstva te vratiti samopouzdanje momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Naš prvi cilj je ulazak u sljedeći krug kvalifikacija, ali krajnji cilj nam je izgraditi novu reprezentaciju koja je dovoljno jaka da dođe do Svjetskog prvenstva", rekao je Ivanković u petak na svojoj prvoj medijskoj konferenciji kao izbornik u Tianjinu.

"Kina je puno ulagala u nogomet, ali rezultati koje imamo nisu zadovoljavajući. Azijski nogomet brzo napreduje, ali vjerujem da kineska momčad još uvijek može imati svoje mjesto u Aziji. Kineski igrači ostvaruju određeni napredak. Promatram momčad neko vrijeme i siguran sam da mogu napraviti bolje rezultate."

Budući da je krajem veljače imenovan novim izbornikom, Ivankovićev prvi zadatak je voditi kinesku momčad do pobjeda u uzastopnim kvalifikacijskim utakmicama protiv Singapura 21. i 26. ožujka. Reprezentacija će odletjeti u Singapur na prvu kvalifikacijsku utakmicu, a potom odrditi domaću utakmicu. Duljina Ivankovićeva mandata ovisit će o rezultatima, a klauzula u njegovom ugovoru navodno dopušta CFA-u da raskine ugovor ako momčad rano ispadne u kvalifikacijama. Trenerski tim za nadolazeće kvalifikacije bit će kombinacija selekcije Ivankovića i kineskih trenera.

"Vrlo sam ponosan što sam postao izbornik reprezentacije Kine. Vjerujem da zajedničkim naporima svih možemo donijeti bolje rezultate i rezultate, čemu se nadaju i navijači", rekao je Ivanković i dodao:

"Pozicija za mene znači veliku odgovornost i izazove. Uz pomoć cijelog trenerskog tima nadam se da ću ispuniti očekivanja svih."

Momčad Kine otvorila je drugi krug svojih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u studenom pobjedom 2-1 nad Tajlandom prije nego što je izgubila 3-0 od Južne Koreje i trenutno zauzima treće mjesto u Skupini C.

"Vrijeme za pripreme za nas je vrlo ograničeno. A kineska Superliga također je tek počela. Igrači nisu na vrhuncu. Moramo imati trening kamp i prilagoditi naše igrače njihovim vrhunskim uvjetima", zaključio je 70-godišnji Ivanković.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Branko IvankovićKineska nogometna ligaKina

Ostale Vijesti