Icon Sport/PIXSELL
Icon Sport/PIXSELL

VIDEO Hrabra i odlučna Rijeka pala u 89.minuti, Pašalić zabio novu eurogolčinu, Rujevica će izgorjeti u uzvratu!

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 24.08.23. | 22:02

Vrlo dobru utakmicu odigrala je momčad Radomira Đalovića, s aktivnim se rezultatom (1-2) vraćaju na Kvarner, a iako je prava šteta što su primili pogodak u samoj završnici utakmice, to nipošto ne znači da na domaćem terenu ne mogu doći do pobjede, odnosno plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige!

Lille je nesavladiv, Rijeka nema nikakve šanse? Pokušajte ponovno. Iako iza sebe imaju nevjerojatno turbulentan tjedan, igrači Rijeke pokazali su ogroman karakter. Doduše, izgubili su utakmicu, konačan rezultat bio je 2-1 za domaćina, ali s velikim samopouzdanjem momčad s Kvarnera pričekat će francuskog velikana za sedam dana na Rujevici. Riječani su pokazali da s Lilleom – mogu igrati. U teškim trenucima su pokazali kako su prava momčad, Radomir Đalović sjajno je pripremio utakmicu, s tim da se iz ovog ogleda posebno moraju istaknuti strijelac Marco Pašalić te kapetan Nediljko Labrović. U samoj završnici utakmice se u pravog junaka prometnuo Chevalier koji je u razmaku od 10 sekundi upisao tri ogromne obrane. Šteta za propuštene prilike, ali bila je to potvrda da se ovaj Lille može pobijediti i da ništa nije gotovo!

Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo već u 4.minuti. Bila je to mat pozicija, Ivanović se našao u situaciji jedan na jedan s Chevalierom, ali Francuz je zaustavio pokušaj novog miljenika Armade. U toj akciji, koja nije bila baš planska, već je ista nastala kao plod pogreške domaće obrane, se ozlijedio stoper Lillea Diakite, a nakon par minuta pauze je umjesto njega na teren istrčao Yoro. Zašto je to bilo važno za naglasiti, shvatit ćete nešto kasnije…

Rijeka je prepustila posjed domaćinu, a svaki put kad bi uspjeli ‘orobiti’ igrače u tamno crvenim dresovima bi kroz dva ili tri okomita dodavanja pokušali doći što bliže golu domaćina. Stajali su gosti u duplom bloku, u kontranapadima su tražili svoje prilike, a nakon što je Ivanović prvu promašio, onu drugu je Pašalić realizirao. I to kako…

Igrala se 24. minuta, Alexsandro je pokušao glavom izbiti loptu praktički na centru, ali je samo doveo u probleme Gudmundssona koji se poskliznuo nakon čega je Marco Pašalić krenuo sam, s kojih 40-ak metara, prema domaćem čuvaru mreže. Lucas Chevalier nije istrčao do kraja, već je zastao na kojih 14 metara. Pašalić je potegao sprint, dogurao je do kojih 25 metara, a onda se odlučio za lob. Precizno, odmjereno, filigranski precizno. Nova majstorija krilnog napadača Rijeke koji očito uživa u bijelom dresu – 0-1

Nakon tog pogotka Rijeke, vidjeli smo manjak iskustva u redovima gostiju. Nisu oni ništa krivi, jednostavno, godine čine svoje. Lille je dodatno podigao svoje linije, Rijeka je stala u niski blok, a najbliži pogotku izjednačenja domaćin je bio u 42.minuti

Kombinirali su Cabella i Haraldsson, bilo je to sjajno dvostruko proigravanje nakon kojeg je igrač s brojem 10 u Lilleu ostao sam na kojih 12 metra, ali njegov precizan udarac, koji bi za mnoge vratare bio neuhvatljiv, je Nediljko Labrović uspio obraniti. Majstorska obrana, još jednom je stasiti Sinjanin pokazao kako je samo pitanje vremena kada će na Rujevicu doći ponuda nekog velikog europskog kluba za njegove usluge.

Branila se Rijeka u tim trenucima, dok je Lille pleo mrežu oko gola gostiju s Kvarnera. A onda je jedna sekunda dekoncentracije koštale momke u bijelom…

Ivanović je umalo osvojio jednu loptu na 35 metara od svojeg gola. Linije Rijeke podigle su se za koji metar, ali Ivanović nije uspio osvojiti loptu, već je ona nekako došla do Davida koji je bio udaljen kojih 20-ak metara od gola. U bloku je bilo dosta igrača pa se tako Kanađanin odlučio na dodavanje prema Zhegrovi koji prizemnim udarcem u 44. minuti matira sjajnog Labrovića koji je ovog puta bio nemoćan – 1-1

Pogodak krilnog napadača Lillea za poravnanje pogledajte OVDJE (Max Sport)

Do kraja poluvremena većih prigoda nije bilo, a iako je posjed bio uvjerljivo na strani domaće sastava (79%-21%), kad bi se zbrajale velike prilike tu je, baš kao i na semaforu, rezultat bio poravnat – u prilikama 2-2, a u onom bitnijem 1-1.

U nastavku je Lille nastavio biti nešto bolji takmac, a već u 48.minuti su imali veliku priliku doći do vodstva. David je ostao sam na kojih 13 metara iskosa s lijeve strane, odlučio se na lukav udarac, išlo je to prema prvoj vratnici, visoko gore, ali Labrović je sjajnom refleksnom intervencijom obranio snažan udarac Kanađanina koji je navodno na koračić udaljen od transfera u Tottenham.

Svega pet minuta kasnije, nova velika prilika za domaćina. Slodoban udarac sa17. metera izveo je Cabella, ali njegov pokušaj otišao je visoko preko gola.

Rijeka je pala sa snagom, a to zapravo ne čudi budući da Lille igra u nevjerojatnom tempu. Đalović se odlučio za promjene, iz igre su izašli danas vrlo dobar Vukčević te izvrsni Pašalić, ali vidjelo se i kod jednog i kod drugog da razumiju odluku vršitelja dužnosti glavnog trenera.

Lille je nastavio biti dominantniji u pas igri, visokim pritiskom nisu dopuštali Riječanima da dođu do daha, ali Rijeka je izdržavala sve njihove napade.

U 82. je sjajan udarac Yezicija, koji se ovog ljeta vratio u Lille s posudbe iz Trabzonspora, otišao tik uz vratnicu Nediljka Labrovića. Djelovalo je da će Rijeka izdržati, ali u 89.minuti je Lille došao do vodstva.

Kratko su domaći nogometaši izveli udarac iz kuta, Cavaleiro je sjajno ubacio loptu na peterac, a Yoro je nadskočio svoje čuvare i zabio za konačnih 2-1.

Pogodak za pobjedu Lillea pogledajte OVDJE (Max Sport)

Nevjerojatnu priliku propustili su Riječani debelo u sudačkoj nadoknadi, pucali su Mitrović i Fruk, ali Chevalier je u razmaku od 10 sekundi skupio dvije ili tri grandiozne obrane. Šteta, jer mogla je Rijeka do poravnanja, ali dobili su potvrdu, usprkos dominaciji Francuza, da se s njima mogu obračunati i da će se u uzvratu baciti na glavu kako bi došli do pobjede.

Spomenimo kako se uzvrat igra za sedam dana na Rujevici (20 sati, Max Sport 2).

 

Lille – Rijeka 2-1

Strijelci: 0-1 Pašalić (24.), 1-1 Zhegrova (44.), 2-1 Yoro (89., Cavaleiro)

Stadion: Pierre-Mauroy, gledatelja: 20 000

Glavni sudac: Atilla Karaoglan, pomoćnici: Cevdet Komurcuoglu i Mehmet Tugral, četvrti sudac: Çagdas Altay. VAR: Alper Ulusoy, AVAR: Serkan Tokat.

Žuti kartoni: Andre, Zhegrova (Lille), Mitrović, Labrović (Rijeka)

Crveni kartoni: /

Glavni sudac: Atilla Karaoglan, pomoćnici: Cevdet Komurcuoglu i Mehmet Tugral, četvrti sudac: Çagdas Altay. VAR: Alper Ulusoy, AVAR: Serkan Tokat.

Lille (4-2-3-1): Chevalier - T. Santos (66. Zedadka), Diakite (6. Yore), Alexsandro, Gudmundsson - Gomes, Andre - Zhegrova (66. Cavaleiro), Cabella, Haraldsson (66. Ounas, od 80. Yazici) - David



Tagovi

HNK RijekaRijekaLilleKonferencijska ligaMarco Pašalić

Ostale Vijesti